logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Česko-slezskou stopu v Soči zanechají mobilní kontejnery s výkonnou izolací

Mobilní kontejnery na XXII. Zimních olympijských hrách v ruské Soči poslouží jako zázemí sportovců a organizačního týmu. Nedílnou součástí ocelových kontejnerů je tepelná izolace, která je chrání v zimě před chladem a v létě před přehříváním.

Mobilní kontejnery, které na XXII. Zimních olympijských hrách v ruské Soči poslouží jako zázemí sportovců a organizačního týmu, pochází ze slezských Zlatých Hor. Na sportoviště jich odsud zamířilo bezmála 600 kusů.

Mobilní kontejnery pro Zimní olympijské hry v ruské Soči postavila a dodala akciová společnost Česko-slezská výrobní. Výkonná izolace, která v nich sportovce i organizační týmy ochrání před venkovními nízkými teplotami, pochází ze severočeské Krupky, ze závodu společnosti KNAUF INSULATION, spol. s r. o.

Mobilní kontejnery budou sloužit hlavně jako servisní zázemí sportovců. Budou se v nich například voskovat lyže pro běžecké lyžování a biatlon, tedy disciplíny, ve kterých má i Česká republika několik želízek v ohni. Kontejnery lze různě kombinovat a na místě budou tvořit hlavně dvou až pěti-modulové sestavy.

Společnost Česko-slezská výrobní, a.s. je součástí rakouského koncernu L. K. W. WALTER, respektive její dceřiné společnosti CONTAINEX Container-Handelsgesellschaft m. b. H. Jde o jednu z největších společností, která se zabývá výrobou, pronájmem a skladováním modulárních kontejnerů pro stavebnictví, zdravotnictví, logistiku apod.

Jen ve výrobním závodě ve Zlatých Horách pracuje přes 300 zaměstnanců a místní bránu opustí více než 32 kontejnerů denně.

Do Soči kontejnery z Jeseníků odjíždí po osmi na jednom kamionu. Společnost je totiž dodává jako skládačku, u které je nejen snazší a výrazně levnější doprava, ale i výrazně jednodušší následná manipulace na místě.

Nedílnou součástí ocelových kontejnerů je tepelná izolace, která je chrání v zimě před chladem a v létě před přehříváním. Již delší dobu se do kontejnerů ze Zlatých Hor montuje skelná vata z výrobního závodu KNAUF INSULATION, spol. s r. o. v Krupce na Teplicku. Jako jediná na trhu totiž neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty a další látky ropného původu. A kromě dalších pozitivních vlastností se i snadno řeže, je bez zápachu a celkově se s ní lépe pracuje.

Kontejnery pro olympijskou Soči se nijak výrazně neliší od ostatních kontejnerů pro stavební firmy nebo třeba mobilní nemocnice. Až doslouží svému účelu na Zimních olympijských hrách, lze je snadno repasovat a přestavět tak, aby našly nové využití kdekoli ve světě.

Kontejnery vyrábí společnost Česko Slezská výrobní ze Zlatých Hor
Kontejnery vyrábí společnost Česko Slezská výrobní ze Zlatých Hor
Výroba obytných kontejnerů, zateplování pláště
Výroba obytných kontejnerů, zateplování pláště
Kotejnery se přepravují rozložené, místo dvou se jich tak na kamion vejde osm
Kotejnery se přepravují rozložené, místo dvou se jich tak na kamion vejde osm


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.