logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Kdy se tepelné čerpadlo (ne)vyplatí?

Určitě od nás neuslyšíte, že tepelná čerpadla PZP jsou špatná volba. Tepelná čerpadla vyrábíme už více než 25 let. Během naší letité praxe jsme se mnohokrát setkali s tím, že instalace tepelného čerpadla proběhla i bez ohledu na finanční úsporu.

Nyní se ptáte, proč tepelné čerpadlo instalovat? Není totiž instalace, kde by se Vám tepelné čerpadlo nevyplatilo. Ne vždy to musí být úspora provozních nákladů, ale v mnoha případech se jedná o úsporu času a investici do Vašeho vlastního zdraví. Vždy bude záležet jen na tom, jak si Vašeho zdraví a času ceníte právě Vy.

V tomto článku se dozvíte, kdy a proč máte o tepelném čerpadle uvažovat. V případě, že máte kotel na tuhá paliva emisní třídy 1 a 2 s ručním přikládáním, máte nárok na tzv. Kotlíkovou dotaci a instalace tepelného čerpadla PZP je jasnou volbou. Pojďme se ale podívat na pár situací, kde rozhodnutí nejsou jednoznačná.

Topím kotlem na tuhá paliva, ale nedostanu dotaci


Neúprosná řeč čísel ve Vašem případě hovoří tak, že Vy nic neušetříte. Neradi Vám to říkáme, ale tak to je. Tedy alespoň pokud budeme mluvit o penězích. Co ušetříte, je zřejmé ... čas, práci, skladování, údržbu a všechno co s topením tuhými palivy souvisí.

Spousta našich zákazníků nárok na dotaci nemělo a i přesto jsou spokojenými majiteli tepelného čerpadla PZP. Nyní si především váží volného času na své blízké a dávno zapomenuté koníčky. Chválí si stálou teplotu uvnitř domu díky plně automatickému zdroji tepla bez nutnosti přikládání.

Prostory dříve určené ke skladování uhlí nyní využívají jako přístřešek pro zahradní nábytek apod. A ten, kdo měl uhlí složené ve sklepě, ten vymaloval a nyní má další plnohodnotný prostor k lepšímu využití.






Mám plynový kotel a mnoho neprotopím

Tady asi nejde říci nic jiného než, že jste zvolili dobrý zdroj vytápění. Volba pro tepelné čerpadlo není jednoznačná, ale pravdou je, že s kvalitním tepelným čerpadlem Vaše náklady snížíte na polovinu. Dále při instalaci tepelného čerpadla získáte levnou elektřinu pro celou domácnost.

Stavíme nebo vlastníme nízkoenergetický dům


V nízkoenergetickém domě ať chcete nebo ne musíte něčím topit a ohřívat teplou vodu. V těchto domech jsou při současných cenách tak nízké náklady, že z ekonomického hlediska tepelné čerpadlo není nezbytností, nicméně pro splnění stále se zpřísňujících požadavků na energetickou bilanci domu od roku 2020 bude. U nízkoenergetického domu se náklady na vytápění s elektrokotlem pohybují okolo 20 000 Kč ročně. Současně bude pro čtyřčlennou rodinu roční náklad na ohřev teplé vody 9 000 Kč. Při využití tepelného čerpadla snížíte náklady na méně než jednu třetinu.



Doufáme, že jsme Vám pomohli ve Vašem rozhodování a ať již jste se ve výše uvedených případech našli nebo nenašli, tak nás neváhejte kontaktovat pro odbornou konzultaci. Na tepelná čerpadla provádíme záruční i pozáruční servis. Tepelná čerpadla PZP jsou tu s Vámi již od roku 1992.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.