logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Webinář: Nejjednodušší příprava pro vnější stínění s překladem HELUZ FAMILY 3v1 nosný

Stínicí technika integrovaná do systému řízení budovy řídí teplo a světlo inteligentním způsobem. Jedná se o udržitelné pasivní chladicí systémy, které také umožňují obyvatelům kontrolovat využívání denního světla. Koneckonců, denní světlo zvyšuje náš pocit štěstí.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

21. březen: první "Světový den stínicí techniky"

Důležitým detailem pro stínicí techniku je její umístění. PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný má variabilní velikost vnitřního prostoru – postupným vytahováním jednotlivých části izolace se vnitřní schránka překladu přizpůsobuje tvarově i rozměrově žaluziím, roletovým či screenovým schránkám, případně může překlad zůstat v době výstavby bez stínicí techniky, aniž by byly sníženy jeho tepelně izolační vlastnosti. Uživatel domu se může rozhodnout kdykoliv později, ve kterých místnostech a jaký typ zastínění zvolí na základě získané osobní zkušenosti.

Zveme vás na webinář, kde si ukážeme detaily variabilního překladu naplněného izolantem, který umožňuje nainstalovat všechny typy venkovní stínicí techniky, kdykoliv v průběhu životnosti stavby.

Kdy: 21.3. 2023 DŘÍVE NEŽ VYJDE SLUNCE
Webinář si můžete poslechnou na začátku tohoto článku, na estav.tv bude dostupný od 6:00 hodin, Slunce vychází 21. 3.2023 v 6:01.
Dotazy můžete vkládat pod článek a my na ně budeme průběžně odpovídat.

Aby se dům nepřehříval PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný

Detaily překladu, stavební detaily a souvislosti, na co si dát pozor a jaké benefity přináší toto univerzální řešení, o tom bude hovořit Ing. Martin Coufalík, produktový specialista Heluz.






"Univerzální PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 je součástí celého konceptu budov HELUZ, který je připraven pro výstavbu energeticky úsporných domů. Výhodou je to, že se překlad zabuduje do stavby v rámci hrubé stavby a rozhodnutí a koupě stínicí techniky může přijít až později, ale už je připraven ideální detail bez tepelných mostů, kdy umístění rolety nebo žaluzie nijak neruší okenní otvor ani fasádu, " říká Petr Porubský, obchodní a marketingový ředitel Heluz.


Stínicí systémy v den svého svátku. Akce, prezentace a dotace


Vědecká studie společnosti Guidehouse ukázala, že inteligentní nebo dynamická stínicí technika by mohla snížit emise CO2 až o 100 milionů tun a ušetřit tak až 285 miliard eur. To představuje potenciální úsporu energie, potřebné pro chlazení budov, až ve výši 60 % do roku 2050. Budovy jsou dnes v Evropě největšími spotřebiteli energie a představují 40 % spotřeby energie a 36 % emisí skleníkových plynů. Pokud neuděláme nic, změna klimatu a vlny veder zvýší počet budov vyžadujících klimatizaci odhadem o 60 %.

O Světovém dni stínicí techniky a aktivitách v tento den a nejbližším období ČR hovoří Štěpánka Lubinová, Výkonná manažerka Svazu podnikatelů ve stínicí technice - SPST.

Cílem Světového dne stínicí techniky (Global Shading Day) je, aby si široká veřejnost a politici na nejvyšší úrovni uvědomili lidské, ekologické a ekonomické přínosy stínicí techniky. Zavedení norem ve stavebních právních předpisech by bylo logickým krokem právě nyní, kdy se změna klimatu nezvratně zrychluje​.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.