logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Šetřete efektivně za energie díky předokenním roletám

Řešíte zateplení vašeho domu? Pak byste neměli zapomenout ani na okna, protože právě okenními otvory uniká velké množství tepla. Jak úniku tepla skrze okna zabránit? Řešení nemusí být vůbec složité, víme, jak na to!

Reklama

Ceny za energie raketově rostou, proto se více než kdy dříve vyplatí kvalitní zateplení vaší stavby. Ideální možnost zateplení vašich oken představují venkovní předokenní rolety. Rolety oceníte navíc i v létě, protože v horkých dnech účinně odstíní sluneční paprsky a díky tomu bude ve vašem bytě příjemná teplota po celý den. V zimě tak ušetříte za vytápění a v létě naopak za klimatizaci.

Proč říct ano předokenním roletám?

Předokenní rolety vám pomůžou významně uspořit energie. V zimě udržují v bytě teplo, proto nebudete muset příliš vytápět, v létě vám předokenní rolety zachovají příjemnou teplotu i bez využití klimatizace. Vaše peněženka vám tak poděkuje při vyúčtování za plyn i elektřinu.

Významnou předností je také snížení hluku v bytě a regulace světla, takže si můžete dopřát klidný odpočinek a spánek bez vyrušení z venku. Když mluvíme o předokenních roletách, nesmíme z jejich nezastupitelných výhod opomenout ani ochranu proti povětrnostním vlivůmzajištění bezpečí. Už vás tak nepřekvapí žádný zloděj ani jiný nezvaný host.

A jak se dají rolety ovládat? Snadno! Pokud se rozhodnete dát přednost inteligentní domácnosti a maximálnímu pohodlí, využijte dálkové ovládání předokenních rolet. Už nikdy tak nebudete muset vstát od napínavého filmu či rozdělané práce, rolety budete komfortně ovládat stiskem jednoho tlačítka.


Hodí se rolety i pro váš dům?

Ano! Kvalitní rolety jsou vhodné pro všechny typy staveb. Můžou se snadno nainstalovat na novostavbu a umístění je možné i na starších budovách. U jednotlivých typů rolet je však odlišný způsob montáže. V případě zaomítacích rolet je vhodné zohlednit jejich instalaci už v projektu, protože se umisťují přímo na omítku. Oproti tomu montáž předokenních rolet s krycím boxem je možné provést dodatečně a téměř kdykoliv.

Kdy je správný čas na předokenní rolety?

Pokud zvažujete pořízení rolet na okna, podívejte se na dotační program Nová zelená úsporám. Tato dotace vám může pokrýt až 50 % nákladů na koupi a instalaci předokenních rolet i screeningových clon.

Rozhodli jste se pro pořízení venkovních rolet nebo stále váháte, která nabídka bude pro vás ta pravá? Podívejte se na kvalitní rolety Minirol od výrobce BUILDING Shutter Systems, které nabídnou vhodné řešení i pro vaši stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.