logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dnes je Den stínicí techniky

Den stínicí techniky je svátek žaluzií, rolet, markýz, plisé, baldachýnů, japonských stěn, screenů, slunolamů i pergol. Zároveň také úspor energií, protože efektivním stíněním můžeme významně snížit potřebu energie na chlazení.

Reklama

Dotace od 2018 pomohly

Jednou z hlavních změn od října 2018 byla i možnost získat dotaci na venkovní stínicí techniku. „Podpora instalace venkovní stínicí techniky byla do programu NZÚ zařazena především proto, že ve výsledku přinese ještě větší energetické úspory. Může se jednat o předokenní žaluzie, rolety či slunolamy,“ vysvětlila důvody Lucie Früblingová, mluvčí Státního fondu životního prostředí ČR. Požádat můžete současně s dotací na zateplení nebo s výměnou oken.

Na venkovní stínicí techniku (rolety, žaluzie, slunolamy apod.) s ručním ovládáním mohou stavebníci získat podporu ve výši 500 Kč/m2 stíněné plochy okna, s inteligentním automatickým ovládáním dokonce částku 1 000 Kč/m2.

Stínicí technika se zařadila mezi pětici dotací s nejvyšším nárůstem počtu žádostí. V roce 2019 figurovala stínicí technika v 771 žádostech, v roce 2020 již v 1 157 žádostech.

U některých uživatelů hrála další finanční položka, spojená se stínicí technikou, svou roli. Nyní je pro mnohé toto rozhodnutí jednodušší,“ uvedla výkonná manažerka Svazu podnikatelů ve stínicí technice Štěpánka Lubinová.

Přečtěte si také Stínicí systémy Více k tématu

Překlad Heluz s univerzálním řešením pro umístění stínicí techniky

PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný s integrovanou, ale vyjímatelnou tepelnou izolací je určen pro jednovrstvé zdivo z tepelně izolačních cihel HELUZ FAMILY s nejlepšími parametry na trhu. Vnitřní prostor s izolantem je variabilní pro umístění venkovních žaluzií, rolet, screenů anebo může zůstat z výroby vyplněný izolantem. Na obvodové zdivo domu tak lze použít jediný typ nosného překladu, aniž by si stavebník předem musel lámat hlavu, zda bude chtít instalovat stínění či nikoli. Překlad umožňuje jednoduché osazení stínicí techniky, a to prakticky kdykoliv po dokončení vnějších omítek.

Aktivity členů Svazu podnikatelů ve stínicí technice

K příležitosti Dne stínicí techniky připravujeme akci ‚Týden stínicí techniky‘. Na webu i FB Svazu podnikatelů ve stínicí technice můžete sledovat akce naších členů i naši soutěž,“ doplňuje Štěpánka Lubinová.

Členové chystají Den otevřených dveří, slevy pro vrata, rolety, žaluzie, markýzy, pergoly, závěsy, záclony a mnohé další se slevou ve výši DPH, mimořádné slevy na závazné objednávky, LED osvětlení k bioklimatické pergole zdarma, ukázky montáže naší konstrukce žaluzií, ukázky realizací.

Svaz podnikatelů ve stínicí technice uspořádá na svém facebookovém profilu soutěž GRILL PARTY – o fotografie z grilování pod některým ze stínicích prvků, např. markýzou, pergolou apod. Vylosovaný výherce obdrží grilovací soupravu a sadu vín.


Komentář: Otakar Voříšek, marketingový specialista

Trendem moderního bydlení je mít co nejvíce prosklené plochy. Opticky se tak rozšíří vnitřní prostory a s tím spojený výhled do otevřeného prostoru rozhodně stojí za to. Maximalizovat množství dopadajícího světla do obýváku a do dalších místností je při nedostatku venkovního světla naprosto skvělé řešení. Složitější situace nastává při ostrém slunečním svitu, ztrátou soukromí při večerním interiérovém svícení a zejména v létě pak k přehřívání vnitřních prostor.

Jediným způsobem, jak se tomu bránit, je účinné venkovní stínění. Naši zákazníci si můžou vybírat buď z oblíbených venkovních žaluzií, nebo venkovních rolet. Venkovní žaluzie přináší možnost plynulé regulace světla. Venkovní rolety zase přidávají bezpečnostní prvek v podobě zabezpečení vašich okenních ploch. Rádi našim zákazníkům připravíme venkovní stínicí techniku přesně podle jejich specifických potřeb a to včetně osobního přístupu od zaměření, přes poradenství, vlastní odbornou montáží až po technickou podporu a dlouhodobé jistoty servisu stabilní české firmy.

Naše společnost Almma s.r.o. byla založena v roce 1999 a od té doby jsme se stali oblíbeným výrobcem i dodavatelem venkovní i vnitřní stínicí techniky.



Komentář: LUXURY CZ s.r.o.

Právě díky naklápěcím lamelám jsou bioklimatické pergoly skvělým doplňkem teras. Pokud řešíme zastínění, sklopíme lamely, případně je úplně uzavřeme. Jakmile však horké sluneční paprsky ustanou, střechu pergoly můžeme naklopením otevřít a do oken domu, která jsou jinak zastíněna pergolou, vpustíme přirozené světlo a nemusíme zbytečně řešit v interiéru osvětlení. Tomu se u dřevěných pergol a dalších alternativ s pevnou, světlu neprostupnou střechou nevyhneme,” navazuje Štěpán Hejda z firmy nove-zaluzie.cz, která dodává a montuje stínění na míru. „Navíc můžete pergolu i z bočních stran vybavit výše zmiňovanými screenovými roletami, které ochrání před nízkým sluncem a ještě Vám pod pergolou zajistí soukromí, aniž by Vám omezovaly výhled směrem do zahrady,” dodává Štěpán Hejda.

Bioklimatická hliníková pergola Artosi s naklápěcími střešními lamelami a screenovými roletami
Bioklimatická hliníková pergola Artosi s naklápěcími střešními lamelami a screenovými roletami


Komentář: VELUX Česká republika, s.r.o.

Solární pohon je ideální pro stínění na starších oknech VELUX

Ani v podkroví se nemusíte bát velkých střešních oken, která prosvětlí interiér až do hloubky dispozice, protože VELUX nabízí hned tři varianty venkovního stínění. Komplexním řešením je robustní venkovní roleta VELUX z bezúdržbové hliníkové konstrukce, která odolá i těm nejnáročnějším povětrnostním podmínkám. Venkovní roleta zajišťuje maximální ochranu před sluncem a dokáže dokonale zatemnit interiér. Naopak základním řešením je předokenní markýza VELUX z průhledné síťoviny, která účinně brání přehřátí interiéru a zároveň umožňuje výhled. A zlatou střední cestou je nová lehká venkovní roleta na solární pohon VELUX SSS.

Právě solární energie je ideálním pohonem, který umožňuje namontovat dálkově ovládané venkovní stínění i na starší střešní okna VELUX bez nutnosti složitě přivádět elektřinu. „Baterie motoru nové lehké venkovní rolety VELUX je pravidelně dobíjena fotovoltaickým napájecím článkem, který je diskrétně integrovaný v horním rámu okna. Dobíjení funguje na bázi denního světla, tedy nezávisle na intenzitě slunečního záření. Baterie se solárním zdrojem zajistí dostatečné nabití až pro 200 operací,“ říká Jakub Mrázek, produktový specialista společnosti VELUX.

Stejně jako všechny dálkově ovládané výrobky VELUX, i lehkou venkovní roletu snadno napojíte na chytré technologie. S novinkou VELUX App Control ji můžete ovládat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu, kde si nastavíte i vlastní scénáře stínění – třeba pravidelné vytažení rolety tak, aby vás ráno probouzelo slunce. S chytrým řídicím systémem VELUX ACTIVE with NETATMO bude venkovní roleta stínit dokonce automaticky podle aktuálního počasí.

Lehká venkovní roleta VELUX na solární pohon vytvoří chládek i ticho

Lehká venkovní roleta VELUX má komfortní dálkové ovládání s tichým chodem a plynulým polohováním. Tato designová novinka značky VELUX v sobě spojuje schopnost udržet v interiéru chladnější klima i účinně ho zatemnit. Je vyrobena z pevné polyesterové tkaniny potažené PVC a vyztužené hliníkovými lamelami. Tkanina nepropouští světlo, je odolná vůči UV záření a nepodléhá degradaci materiálu. Současně lehká venkovní roleta VELUX pomáhá tlumit hluk z deště (snížení hluku o 7 dB). Její předností je i vzhled – elegantní štíhlý rám a atraktivní design krásně ladí s moderní černou střešní krytinou.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.