logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Výhody hliníkové bioklimatické pergoly

Začíná se oteplovat a máme tak možnost trávit stále více času venku a zvelebovat si vlastní zahradu. Někdo ji využívá k pěstování, jiný pečuje o okrasné rostliny, další ji má hlavně pro zábavu s dětmi na trávníku. Ať tak či onak – každý ji má především jako prostor pro relax, kde může „vypnout“ od běžných pracovních povinností a přijít na jiné myšlenky. Podívejme se na možnost, jak ji dovybavit k dokonalosti.

Aby tomu tak bylo, je potřeba se zamyslet nad prostorem, kde se bude dát posedět, nebo třeba spočinout na lehátku. Zde se nabízí jako nejlepší řešení zastřešení. Variant je mnoho, ale co když si budete chtít užívat sluníčka, chvilku stínu, nebo třeba při grilování s přáteli přijde letní přeháňka? Pro všechny tyto případy je perfektním parťákem bioklimatická pergola.


Co je to bioklimatická pergola?

Jedná se o hliníkovou pergolu, která má střechu složenou z pohyblivých lamel. Ty lze naklápět v rozmezí 0–130°. Při jejich otevření tak pod pergolu mohou pronikat sluneční paprsky, pokud lamely naklopíme, pak zamezíme vstupu slunečním paprskům, ale vpustíme přirozené světlo a umožníme cirkulaci vzduchu. Ohřátý teplý vzduch bude odcházet průduchy mezi lamelami a nahradí jej čerstvý.


Pokud se rozhodneme pro uzavření lamel, pergola nám poskytne zastřešení i při dešti. Ve střešní části je i integrovaný odtok vody, takže nedochází k jejímu hromadění a je rovnou odváděna stojnou nohou do země.

Další nespornou výhodou je možnost rozdělení střešní části na více sekcí. Ty pak každou můžeme ovládat zvlášť za pomocí dálkového ovladače. Rozdělení na dvě nebo tři sekce je skvělé, pokud například máte pod pergolou umístěný gril. Můžete střechu nad ním otevřít, aby kouř plynule odcházel a přitom vaši hosté budou ve vaší blízkosti sedět v příjemném stínu.

S pergolou je dům o místnost větší

Hliníkovou pergolu si můžete nechat vyrobit až do velikosti 4 500 × 7 000 mm, pro zastínění větších prostorů lze spřáhnout dvě a více pergol k sobě. Jestliže máte rádi soukromí a zahradu máte situovanou tak, že by vám pod pergolu svítilo hojně i nižší slunce, pak si ji můžete dovybavit screenovými roletami. Ty vám poskytnou zastínění z boků, ochrání vás před zraky sousedů a přitom vám nebudou bránit ve výhledu na zahradu směrem ven. Mimo jiné vám při stažení poskytnou ochranu i proti hmyzu, který přes ně nepronikne.


Vyměření i montáž svépomocí?

Největší výhodu však spatřujeme v jednoduchosti objednání a montáže. Možná přemýšlíte, jestli je ve vašich silách tyto činnosti zvládnout. Je. Hliníkovou pergolu vám totiž vyrobí přesně na míru například přes e-shop Labona.cz a postačí k tomu objednání online s pár základními rozměry, jako je délka, šířka, výška. Vyberete si barvy, screenové rolety, LED osvětlení, počet sekcí střešních lamel a další. Tím vším vás provedou přehledné návody a vy budete vědět krok po kroku, co a jak dělat.

Stejně je tomu i se samotnou montáží. Přivezou vám předchystanou pergolu a na vás bude pak její zkompletování. I zde je k dispozici dostatek montážních návodů a videí. Jediné, co budete potřebovat je pár základních kousků nářadí, alespoň jedny ruce navíc pro přizvedávání nosných profilů a stojek. A maximálně do dvou dnů máte pergolu na svém místě a můžete se pohodlně usadit a začít relaxovat.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.