logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Moderní trendy ve stínění? Screenové rolety!

Představte si rolety, které skvěle zastíní, ale i tak přes ně vidíte bez problému ven. Kromě toho vás chrání před hmyzem, skvěle izolují a nemusíte je moc často čistit, protože odpuzují špínu a vodu. Screenové rolety rostou na oblibě a proto se letos dočkaly i pěti kolekcí nových látek.

Reklama

 Screenové rolety

Screenové rolety se nejčastěji používají do exteriéru, tedy z vnější strany okna. Což s sebou nese celou řadu výhod - zachytí sluneční paprsky dřív, než dopadnou na okno, takže se nestane, že by se váš interiér proměnil v saunu. Jsou úsporné i v zimním období, kdy brání úniku tepla z místnosti. Proto jsou čím dál tím častější volbou i do nízkoenergetických a pasivních staveb. Venkovní rolety v zataženém stavu také izolují hluk z ulice, ale také mohou fungovat jako síť proti hmyzu.

Z čeho se screenové rolety vyrábí?

Látky screenových rolet se vyrábí ze skelného vlákna PVC a polyesterů. Látka je díky tomu odolná proti nepříznivým vnějším vlivům, jako je vítr a UV záření. Pokud jsou navíc umístěné v zipových lištách, odolnost proti větru se ještě zvyšuje a můžete je umístit i na stavby na hodně větrných místech. Screenové rolety navíc téměř nemusíte umývat, látka díky svému složení odpuzuje špínu a vodu.

Letos přibylo až 24 nových látek

Screenové rolety se díky vysoké oblibě letos dočkaly pěti zcela nových kolekcí s celkem 34 novými látkami. Najdeme mezi nimi třeba látky kolekce Soltis 86, které propouští nejvíc světla ze všech screenových rolet, ale i přesto zadrží až 90 % slunečního záření, díky čemuž můžete ušetřit až 40 % nákladů na klimatizaci. Mezi jednotlivými kolekcemi najdeme také absolutně zatemňující rolety, rolety z lehké látky a také dvě kolekce látek určených pouze pro interiér, které se pyšní oslnivým designem.

 Screenové rolety

Jednoduchá instalace bez zásahů do fasády

Výhodou těchto rolet je také snadná instalace. Stačí si vzít k ruce návod a jednoduše je namontujete na okenní profil či fasádu bez toho, aniž byste museli perforovat stavbu. Jednou z nejprodávanějších je nezničitelná roleta Screen HR7, která je navíc vybavená technologií Xglide, díky které snadno klouže v boxu a vůbec se neopotřebovává. Pokud chcete spojit screenové rolety a sítě proti hmyzu, pak je skvělou volbou HR10-ZIP, u které je prostor mezi roletou, boxem a vodícími lištami uzavřen.

Kam všude se hodí?

Screenové rolety jsou sice spjaté hlavně se zimními zahradami a altánky, ale využijete je téměř všude, v rodinných domech, v komerčních budovách i tam, kde jsou velká či atypická prosklená okna. Díky screenovým roletám se světla na obrazovkách počítačů odráží minimálně a proto se často využívají i v kancelářích.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.