logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Objevte nové možnosti zastínění!

Stínicí technika je neodmyslitelnou součástí architektury kolem nás a doplňkem, který zvyšuje užitné vlastnosti budov.

Reklama

Venkovní žaluzie Z-90
Venkovní žaluzie Z-90

Zatímco během zimního období je schopnost zasklených ploch získávat teplo ze slunečního záření vítána, v létě je příliš slunečního svitu, a s ním spojený růst teplot v interiéru, naopak na obtíž. Nejlepší ochranou jsou exteriérové stínicí prvky. Ty přispívají ke snížení prašnosti, hlučnosti a ochraně soukromí. Zároveň zlepšují tepelněizolační vlastnosti okenní konstrukce, čímž snižují náklady na vytápění interiéru.

Prémiovým produktem na českém trhu je venkovní žaluzie Protal předního českého výrobce stínicí techniky CLIMAX. Protal je celokovová robustní samonosná žaluzie. Její lamela má tvar U a sílu 0,6 mm, což je o 43 % více než u běžné venkovní žaluzie Z-90. To zaručuje dokonalé zastínění a velkou odolnost proti větru odpovídající třídě odolnosti 7 (vítr o síle až 105 km/h). Lamela je opatřena gumovým těsněním, které přispívá k dokonalému zastínění a tichému dovírání lamel. Protal nemá na rozdíl od všech ostatní venkovních žaluzií žebříček ani textilní pásku a proto tuto žaluzii provází dlouhá životnost. Na žaluzie poskytuje výrobce CLIMAX záruku 4 roky.

Žaluzie Protal jsou samonosné a veškerý jejich ovládací mechanismus je důmyslně ukrytý v hliníkových vodících lištách. Tyto lišty jsou v základu eloxované a chrání ovládací mechanismus před nepříznivými vlivy počasí a mechanickým poškozením. Žaluzie Protal je pro svého uživatele zcela bezúdržbová. Srdcem i mozkem žaluzie je řetěz, který má železné jádro a chrom-niklovou úpravu, což mu zaručuje dlouhou a bezchybnou funkci. Hmotnost této venkovní žaluzie je při rozměrech 2 × 2 metry zhruba 30 kg.

Venkovní žaluzie Protal představují také výrazný podpůrný bezpečnostní prvek. Jedná se tedy o výrobek, který svými vlastnosti zajišťuje nejen komfort, funkčnost, ale také něco navíc – bezpečnost. Protal je opatřen pojistkou proti vytažení, která funguje ve kterékoliv stažené pozici žaluzie a zamezuje tak nežádoucímu vytažení třetí osobou. Zároveň je tato žaluzie vybavená i další důležitým jištěním – pojistkou proti přimáčknutí předmětu, který se může nečekaně dostat pod lamely během jejich stahování. Ovládání venkovních žaluzií Protal je výhradně motorické.

Lamely se na rozdíl od jiných žaluzií montují dodatečně až po nainstalování a odzkoušení funkčnosti celé žaluzie Protal. Toto jedinečné provedení umožňuje montáž lamel jak z vnitřní, tak i z venkovní strany budovy. Výhodou je možnost lamely kdykoliv vyměnit za jiné bez nutnosti demontáže celého výrobku.

Venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie Protal
Venkovní žaluzie Protal

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.