logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stavíte? Rekonstruujete? Přijďte 2.-4. března na Stavební veletrh Brno

Prohlédnete si modulární domky a mobilní tiny house, designové malometrážní interiéry a načerpáte nové informace od profesionálů. Pomyslnou třešničkou bude ukázka robota, který vám jednou postaví dům.

Stavební veletrh Brno a Festival architektury se na brněnském výstavišti uskuteční od 2. do 4. března. Představí současné fenomény – architekturu malometrážního bydlení a stále oblíbenější luxusní ubytování v přírodě zvané glamping.

Společně se také v pavilonu P uskuteční veletrh MOBITEX, veletrh Dřevo a stavby Brno a unikátní výstava TINY HOUSES, kde se návštěvníkům představí české i zahraniční domky. Součástí bude bohatý doprovodný program zaměřený jak na odborníky, tak na širokou veřejnost.

Poznejte vzrušující budoucnost stavebnictví

Festival architektury vás seznámí s nejmodernějšími technologiemi pro navrhování a realizaci staveb. Nastupující technologickou revolucí prochází dřevostavitelství, cihlářství i betonářství. Konstrukce roboticky tištěné z betonu zde představí výrobci působící v České republice i zahraničí.

Architekt inovátor Luai Kurdi, který se pyšní realizacemi v Dubaji a Abu Dhabi předvede technologii 3D tisku živě přímo ve výstavní hale. Sílící trend modularity a prefabrikace zhmotní výstava modulárních dom(k)ů pro bydlení a rekreaci.

Premiéru a odhalení zde bude mít speciální projekt hybridní konstrukce, která byla navržena pro Festival architektury, jako praktická ukázka procesů návrhu v ryze digitálním prostředí a robotické výroby. Autorem návrhu je PARAMETR STUDIO.

Unikátní výstava TINY HOUSES

Bydlet na malém prostoru, přesto se vším potřebným, dnes není pouhým rozmarem, ale často nutností. Při vysokých cenách nemovitostí a nedostatečné výstavbě se to v dohledné době zřejmě nezmění. To přispívá k rozvoji modulárních a mobilních staveb, které dnes úspěšně nabízí řada malých i větších výrobců.

Jak dodavatelé řeší napojení na sítě a odpad? Vejde se na pár metrů plně vybavená kuchyň, koupelna, pracovní kout i postel? Jak je to s tepelnými izolacemi a energetickou soběstačností? Co zabezpečení a chytrá domácnost? Je nutný zasíťovaný pozemek a stavební povolení? A na kolik alternativní bydlení vlastně přijde?

Odpovědi na všechny tyto a mnohé další otázky najdete na Stavebním veletrhu Brno a Festivalu architektury.

V rámci Mobitexu bude téma malometrážního bydlení zastoupeno vzorovými místnostmi v různém stylu pro různý typ uživatelů.

Najdete zde byt pro mladou single dámu, služební byt, byt pro mladou rodinu i pro seniory. Každý si tak může vyzkoušet, jak by se mu na malém prostoru žilo a zda je pro něj tento koncept bydlení vhodný. Interiéry vybaví ARS systém, Atelier Girafa, BS Textil, Caster CZ, Dřevojas Svitavy, Jiří Svoboda FAGUS nábytek, Fatra, Forbo, Friendly stores – Můj koberec, Hettich ČR, Hansgrohe CS, IRIDIUM FLEXiBYT, LUXURY SLEEPING, Majstrštych design, Nexten, OKAY, ORESI, PLASTIA, Ravak, SKABO, Sofabed, Stablecam, TUBOTECH, VEBA a Wooders Czechia.

Místem konání veletrhů je pavilon P. Pro návštěvníky bude k dispozici vstup – pavilon P. Zaparkovat lze na velkokapacitním parkovišti u pavilonu P (vjezd 8. nebo 9. branou). Ve čtvrtek a v pátek bude veletrh otevřen od 9 do 18 hodin, ale v sobotu jen od 9 do 17 hodin.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.