logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Desky fermacell Powerpanel H2O chrání konstrukci vzorového domu ATRIUM před vlhkostí

Nový vzorový dům JUBILEUM Plzeň společnosti ATRIUM Horažďovice byl otevřen v září 2014 a už dnes je zřejmé, že laické i odborné veřejnosti nabídne nejmodernější technologie a unikátní technická řešení. Svůj podíl na tom mají i sádrovláknité a cementovláknité desky fermacell, kterou jsou na domě použity v konstrukci obvodových stěn i stropů.

Nový vzorový dům společnosti ATRIUM v Plzni

Vzorový dům na ulici Nepomucké v Plzni-Černicích je individuálně navržený rodinný dům, který bude vybaven řadou moderních technologií, jako je tepelné čerpadlo, inteligentní elektroinstalace, solární systémy, rekuperace apod. Dům je navržen v pasivním konstrukčním systému ATRIUM DifuTech IZO PASIV se sádrovláknitými deskami fermacell Vapor v obvodových stěnách. Absence dodatečných parotěsných vrstev při použití desek fermacell Vapor je zásadní výhodou – dodatečné parotěsné vrstvy zvyšují riziko nesprávného fungování celé konstrukce. Instalace desky fermacell Vapor naopak toto riziko zcela eliminuje.

Deska fermacell Powerpanel H2O pro ochranu konstrukce domu před vlhkostí

Unikátní je použití cementovláknitých desek fermacell Powerpanel H2O v konstrukci podlahy v přízemí. Dům je položen na celoobvodových betonových pasech a první vrstvu směrem k exteriéru tvoří deska fermacell Powerpanel H2O, která dokonale chrání konstrukci domu před vlhkostí. Deska má díky svému složení téměř neomezenou životnost (neobsahuje žádné organické složky) a vykazuje minimální objemové změny 0,25 mm/m. Díky tomuto použití desky fermacell Powerpanel nebylo nutné budovat klasickou betonovou základovou desku, což stavbu výrazně zrychlilo a zlevnilo.

Na stropech nového vzorového domu ATRIUM v Plzni jsou sádrovláknité desky fermacell s profilovanou TB hranou 10 mm. Desky s TB hranou mají stejné zpracování jako sádrokarton a opláštění stropů s 10mm deskou splní požární požadavek REI30.

Dům JUBILEUM společnosti ATRIUM Horažďovice tak je dalším důkazem pozice firmy jako předního dodavatele montovaných nízkoenergetických a pasivních dřevostaveb v České republice.

Vzorový dům JUBILEUM Plzeň od Atrium Horažďovice
Vzorový dům JUBILEUM Plzeň od Atrium Horažďovice
VZD Atrium Plzeň řez
VZD Atrium Plzeň řez


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.