logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dostupná úspora: solární soustavy pro ohřev vody

Solární kolektory na ohřev vody oproti fotovoltaice zabírají méně místa a jsou levnější. Prodej, montáž solární techniky i vyřízení dotací nabízí firma JH Solar.

Reklama

Po spuštění videa se přehraje příslušný rozhovor

Jak sdělil Jiří Hrádek, jednatel společnosti JH Solar, lidé očekávají od solárních panelů hlavně úsporu energií, k čemuž je výhodné použít právě solární kolektory pro ohřev vody a přitápění. Termické solární systémy zachovávají tepelnou energii v původní formě, není nutné oproti fotovoltaice měnit teplo na elektřinu a pak zpět na teplo. Zároveň termické systémy potřebují o třetinu méně místa na střeše než fotovoltaika a boiler nebo akumulační nádrž patří k nejlevnějším způsobům akumulace energie. Solární termické systémy mají prověřenou životnost více než 28 let a předpokládanou 50 let.

Další výhody solárních kolektorů zmínila jednatelka Marie Bártová. Dají se kombinovat prakticky s libovolným zdrojem tepla – kotlem na pevná paliva, na kusové dřevo nebo pelety, tepelným čerpadlem nebo plynovým kotlem. Jak na kolektory, tak na zdroje tepla lze čerpat dotace, přičemž při kombinaci programů Nová zelená úsporám a Kotlíkové dotace lze získat kompletně novou ekologickou kotelnu pro vytápění a ohřev teplé vody za třetinu ceny. S vyřízením dotace společnost JH Solar zákazníkům ráda pomůže.

Firma JH Solar letos oslaví 25 let na trhu a je připravena nabídnout svým zákazníkům servis, distribuci, montáž i školení.

Zaujal vás rozhovor?

Podívejte se na další videa redakcí TZB-info a ESTAV.cz z veletrhu Aquatherm 2020, nebo na videa na našem Youtube kanálu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.