logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se pracuje v Topíte.cz?

V následujícím článku se dozvíte, jak odlišným způsobem dělají topenářské řemeslo v Topíte.cz a jak striktně jsou v této startupové firmě rozděleny role všech zaměstnanců.

Reklama

Jak dnes vypadá den běžného řemeslníka?

Většina řemeslníků (nejen topenářů) pracujících na živnostenský list, denně vykonávají velmi různorodé činnosti, spojené s výkonem jejich řemesla. Začíná to nákupem materiálu, přípravou cenových nabídek, telefonickou komunikací se zákazníky až po vedení účetnictví. Na důkladné plánování a přípravu zakázek už nezbývá mnoho času.

Přes den se věnují své práci, která je několikrát denně přerušena z důvodu chybějícího materiálu nebo přejezdy mezi jednotlivými klienty. Je velmi složité odpovídat na e-maily a brát telefony od ostatních klientů, když většinu dne máte ruce na volantu nebo instalujete nové topné zařízení. Na dokumenty typu faktury, záruční listy, návody, protokoly o tlakové zkoušce a další přijde řada až večer po návratu domů. A druhý den vše znovu a nanovo. Po několika letech v tomto koloběhu dochází k totálnímu psychickému i fyzickému vyčerpání.


Jaká je budoucnost?

V Topíte.cz děláme řemeslo jinak, moderněji. Každý pracovník u naší firmy má jasně danou roli. Instalační technici přijedou ráno na centrálu firmy v Praze 5, po převlečení do firemních uniforem si převezmou služební vůz a dostanou na paletě veškerý materiál potřebný na danou zakázku. Drobné součástky, které by mohly při montáži později chybět jsou k dispozici v dostatečném množství v každém voze.

Tým odjede ke klientovi, demontáž starého topeného zdroje a instalace nového a efektivního zařízení trvá pouze 2–3 dny. Nestane se, že by techniky z místa instalace uprostřed dne někdo odvolal na jinou zakázku, nebo vyrušoval telefonáty. Celý den se věnují práci, kterou umí a která je baví. Co více si přát...

Jsou takto rozdělené role i na ostatních pozicích?

Samozřejmě ano, jsou u nás specialisté na přípravu cenových nabídek, nákup materiálu, účetnictví, máme dokonce vlastní call centrum pro komunikaci s klienty. V nitru firmy nám pomáhá vlastní IT tým, který intenzivně pracuje nejen na dokonalém klientském zážitku z našich služeb, ale také na budování technologických vylepšení pro jednotlivé pracovní pozice v naší firmě.

Jaká je zpětná vazba od zaměstnanců?

Z řad zaměstnanců vyzařuje spokojenost a klid. Mají jistotu stálého příjmu a zároveň se naplno věnují jejich oblíbené práci. Pravidelným opakováním jedné činnosti dochází ke znatelnému zrychlení, zvýšení efektivity práce a výsledné kvality. Ozývají se nám žadatelé o práci, kteří zaběhlého systému práce mají plné zuby a chtějí něco změnit. Většinou jsou to mladší řemeslníci od 20 do 35 let věku, kteří nejsou spokojeni se svou situací.

Jak v Topíte.cz probíhá zaškolení?

Druhou skupinou uchazečů o práci přichází z jiných oborů, např. instalatéři, elektrikáři apod. V tomto případě rádi pomůžeme se zaučením, praxí a ve spolupráci s výrobci zdrojů vytápění i odbornými školeními s následnou certifikací. Oceňujeme pracovitost a zájem se učit novým dovednostem. Vše je jen o praxi a ctižádosti.

V Topíte.cz se řemeslo dělá moderním způsobem. Rádi přivítáme nové členy týmu na různé pozice, v případě zájmu nás kontaktujte e-mailem na: kariera@topite.cz nebo telefonicky na 602 111 151.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.