logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

DZD reaguje na změny v poptávce po ohřívačích – nové modely pro domácnosti

S fotovoltaickými systémy, plynovými kotli i tepelnými čerpadly

Společnost Družstevní závody Dražice představuje nové zásobníky a ohřívače teplé vody kompatibilní s plynovými kotli a tepelnými čerpadly. Rovněž rozšiřuje možnosti efektivního využití přebytků elektrické energie z fotovoltaických systémů pro ohřev teplé vody.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

V současné době pozorujeme zvýšení poptávky po standartních elektrických ohřívačích,“ říká Jaroslav Oliva, vedoucí tuzemského prodeje ze společnosti Družstevní závody Dražice.

Domácnosti, které mají nainstalovaný fotovoltaický systém s bateriovým úložištěm, mohou s výhodou v létě využívat přebytkovou elektrickou energii pro ohřev TUV. Na tuto situaci společnost DZD reaguje uvedením nových modelů elektrických ohřívačů na trh. Tyto ohřívače jsou přímo určené pro instalaci v kombinaci s fotovoltaickou elektrárnou. Ohřívače vody OKCE 2/2 kW a 2/4 kW disponují dvěma topnými tělesy. První je určeno pro ohřev vody pomocí elektrické energie ze sítě, druhé je napojeno na fotovoltaický systém.

Zájem o ohřev teplé vody pomocí plynového kotle drží krok s poptávkou po elektrických ohřívačích. Majitelé plynových kotlů mohou využít kombinované zásobníky TUV vybavené elektrickým topným tělesem, s možností napojení na fotovoltaický systém, a tepelným výměníkem připojeným na plynový kotel. DZD nabízí tyto ohřívače v závěsném a stacionárním provedení, zákazník může volit objem zásobníku a výkon topného tělesa podle velikosti fotovoltaické elektrárny.

Nabídka společnosti DZD tímto ale nekončí, i zákazníci s tepelným čerpadlem si přijdou na své. Řada zásobníků HP je speciálně určena pro nízkoteplotní zdroje tepla. Pro zvětšení objemu topného systému při použití plošného vytápění se doporučuje nainstalovat vyrovnávací akumulační nádobu 50–100 l. V letošním roce přivedla společnost DZD na trh novinku OKC NTR/HR, která spojuje akumulační nádobu a zásobník TUV do jednoho pláště. Zákazníci si mohou vybrat ze dvou variant dle objemu obou nádrží. V horním zásobníku TUV je umístěn smaltovaný výměník tepla, který se napojí k tepelnému čerpadlu nebo k jinému nízkoteplotnímu zdroji. Oba zásobníky je možné dovybavit elektrickým topným tělesem a zároveň je možné do zásobníku TUV nainstalovat topné těleso pro ohřev pomocí fotovoltaiky.

V nejbližší době DZD chystá přivést na trh další typy ohřívačů a zásobníků TUV, například závěsný ohřívač s velkoobjemovým výměníkem tepla, který je primárně určen pro ohřev pomocí plynového kotle nebo kotle na pevná paliva. Díky dostatečně velkému výměníku je však vhodný i pro nízkoteplotní zdroje, jako je tepelné čerpadlo. V roce 2025 je také naplánováno uvedení vylepšené verze ohřívače TUV Smart s inteligentním samoučícím termostatem.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.