logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

FibaFuse® Double Strong: Inovativní výztužná páska pro suchou výstavbu

Suchá výstavba, včetně instalace sádrokartonových konstrukcí, je mezi řemeslníky a domácími kutily populární díky své jednoduchosti, rychlosti, efektivitě a flexibilitě. K vyztužení spojů mezi sádrokartonovými deskami se zde používají sklovláknité pásky, které minimalizují vznik prasklin nebo trhlin.




Novinkou na trhu je kombinovaná výztužná páska FibaFuse® Double Strong od Saint-Gobain ADFORS. Tato dvouvrstvá páska se skládá z netkané sklovláknité textilie, která je zesílena přídavnou mřížkovou vrstvou. Tato kombinace zajišťuje neobyčejnou odolnost proti vzniku prasklin. Díky vysoké mechanické pevnosti ji lze aplikovat nejen standardním postupem pomocí špachtle, ale také s pomocí automatických tmelících zařízení typu „bazooka“, jejichž použití výrazně usnadňuje a zrychluje proces instalace.

Další výhodou FibaFuse® Double Strong je její kompatibilita s různými typy tmelů, jak práškových, tak i pastových variant. Porézní povrch umožňuje spárování bez rizika vzniku vzduchových bublin nebo puchýřků, snadná a rychlá je také oprava případných neprotmelených míst. Páska je určena pro všechny typy sádrokartonových desek, díky výjimečným mechanickým vlastnostem se hodí zejména k vysokopevnostním deskám, např. typ Habito® H by Rigips.

Pokud byste se chtěli dozvědět více o výztužných páskách FibaTape® a FibaFuse®, podívejte se na náš web- www.eu.adfors.com.


SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.
logo SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.

Společnost ADFORS je předním výrobcem a zpracovatelem sklovláknitých pramenů v Evropě. Zaměřuje se na stavebnictví a průmyslové obory, kde nabízí řešení založená na kompletním portfoliu textilních technologií a technologií tužení s využitím sklovláknité ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.