logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Protipožární řešení WILO

V souladu se svou strategií posilovat postavení na trhu nejen jako dodavatel čerpací techniky, ale i jako dodavatel systémových řešení, nabízí WILO zařízení pro řešení protipožární ochrany budov. Tato zařízení jsou konstruována na bází osvědčených výrobků WILO a doplňována kvalitními výrobky jiných výrobců. Pro investora je to významná garance, kterou WILO jako dodavatel komplexního řešení může nabídnout. Tedy nejen výrobků, ale i projektu, montáže, zprovoznění, servisu, provádění předepsaných kontrol atp.

Obr. Plně automatická kompaktní čerpadlová jednotka Wilo-SiFire EN určená pro dodávku vody sprinklerovým hasicím zařízením
Obr. Plně automatická kompaktní čerpadlová jednotka Wilo-SiFire EN určená pro dodávku vody sprinklerovým hasicím zařízením

Stabilní hasicí zařízení

Wilo-SiFire EN je plně automatická kompaktní čerpadlová jednotka určená pro dodávku vody sprinklerovým hasicím zařízením dle ČSN EN 12845. Jednotka umožňuje zvolit pohon čerpadel buď elektrickým nebo dieselovým motorem a může být vystrojena doplňovacím čerpadlem podle požadavku zákazníka. Každé čerpadlo má vlastní rozvaděč a tlakové spínání, se zdvojenými tlakovými spínači u hlavního a záložního čerpadla pro zvýšení spolehlivosti. Zařízení je při dodání plně vybavené a připravené k okamžitému připojení a provozu, což zaručuje nevyšší provozní garanci a maximálně krátký instalační čas. Kompaktní čerpadlovou jednotku lze dodat i v jednodušší variantě, a to bez armatur a tlakového spínání. Jednodušší varianta je výhodná například pro snazší začlenění do již existující instalace, která je již částečně nebo plně vybavena.

V případě nedostatku prostoru v budově pro klasickou strojovnu či z důvodu umístění nádrží požární vody hluboko pod terénem lze použít ponorné sprinklerové čerpadlo. Ponorná sprinklerová čerpadla jsou certifikována dle směrnic VdS. Čerpadla jsou dostupná v rozmezí výkonů 5 až 235 kW.

Výhody

  • Zařízení je navržené podle normy EN 12845, s elektrickým, nebo vznětovým pohonem, popř. s doplňovacím čerpadlem pro regulaci systémového tlaku
  • Flexibilní, modulární, a přitom pevná konstrukce zaručuje bezpečnou přepravu a jednoduchou instalaci
  • K ochraně čerpadla v případě provozu do zavřeného výtlaku (při spouštění čerpadla) je zajištěn průtok obtokem
  • Čerpadla jsou poháněna motorem přes vyjímatelnou spojku pro jednoduchou údržbu
  • Speciální základový rám minimalizuje vibrace dieselového motoru
  • Kabely jsou bezpečně ukryty v konstrukci

Použití

Pro sprinklerové hasicí systémy v obytných, kancelářských, administrativních a průmyslových budovách, hotelích, nemocnicích a nákupních centrech. Další využití je například pro jako automatické tlakové stanice pro venkovní či vnitřní hydranty.

Konzultace, projekce, realizace a servis

Základem garance poskytované společnosti Wilo je odborná konzultace a návrh optimálního řešení protipožárního zabezpečení budov a technologii zejména z hlediska poměru ceny a výkonu. Tuto službu poskytnou firemní specialisté. V případě zájmu specialisté vypracují projektovou dokumentaci požární bezpečnosti staveb a technologií ve všech stupních stavebního řízení (DUR, DSP, RPD...). A to v rozsahu požární bezpečnosti staveb, zařízení pro odvod tepla a kouře a stabilní hasicí zařízení (SSHZ, MHZ, GHZ, AHZ). Dále může být zajištěna odborná montáž vyhrazených požárně bezpečnostních zařízení (SSHZ, MHZ, GHZ, AHZ) v souladu se schválenou realizační projektovou dokumentací.

Součástí montáže dodávky je montáž, komplexní odzkoušení, předání funkčního zařízení a navazující záruční servis. Následně je možné zajistit i provádění stanovených revizí požárně bezpečnostních zařízení, pozáruční a mimo záruční servis instalovaných PBZ.

Reference

Zařízení Wilo jako součást protipožární ochrany působí již v řadě objektů jak v České republice, tak v zahraničí. V současné době je v provozu již několik instalací kompaktní čerpadlové jednotky SiFire EN.


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.