logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Siemens na veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2012

Společnost Siemens se zúčastní 19. ročníku mezinárodního veletrhu zabezpečení a požární ochrany Pragoalarm/Pragosec, který se uskuteční na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 5. až 7. června 2012. Siemens na veletrhu představí své aktuální novinky v oblasti požárních a bezpečnostních systémů, jeho expozici naleznete v pravém křídle Průmyslového paláce, na stánku číslo 21.

Elektrická požární signalizace

Na veletrhu bude představena nejnovější generace systému elektrické požární signalizace FS20 Sinteso MP3.0. K modulární ústředně FC2060 bude připojen panel s aktuálně používanými hlásiči FD20 Sinteso C-LINE i S-LINE. Vedle automatických bodových hlásičů a tlačítek budou prezentovány i speciální hlásiče – hlásič vyzařování plamene a lineární hlásič. Tento panel bude umožňovat praktické předvedení možností současné špičkové technologie detekce požárů. Ústředna FC2060 bude připojena na nadstavbový systém MM8000 v aktuální verzi MP4.40, která vedle množství drobných vylepšení reaguje na generační vývoj v oblasti subsystémů a umožňuje například plné monitorování a ovládání ústředen elektrické požární signalizace FS20 Sinteso poslední řady MP3.0. Návštěvníci budou mít možnost posoudit přehlednost zobrazení informací na dvou monitorech, z nichž první zobrazuje textové informace a druhý je vyhrazen pro grafické mapy, jež umožňují rychlou lokalizaci události.

Mezi novinky v nabídce ústředen produktové řady Cerberus PRO patří zejména nová řada hlásičů s tzv. ASA parametrizací, tedy s možností libovolného přizpůsobení vyhodnocovacího algoritmu hlásiče vlivům prostředí. Hlásiče jsou díky tomuto způsobu nastavení mimořádně odolné vůči planým poplachům. Prezentován bude i nejnovější přírůstek v nabídce ústředen - modulární verze ústředny FC726, kterou lze podle potřeby rozšířit až na 28 linek a 1500 adresných prvků.

Odborníci společnosti Siemens návštěvníkům expozice dále představí nový školicí koncept 4x4x4, který nabízí čtyřikrát více termínů školení, čtyřikrát zkracuje dobu školení a snižuje náklady na něj a současně umožňuje strávit čtyřikrát více času při samostatné činnosti na demo zařízeních pod dohledem školitele. Teoretická část školení je provedena formou přehledného interaktivního e-learningu s komentářem profesionálního řečníka v českém jazyce. Na poutavých snímcích s řadou animací, příkladů a doporučení se účastníci školení dozvědí vše potřebné pro úspěšný prodej, projektování a konfiguraci systému Cerberus PRO. Prezentaci je možné přizpůsobit časovým možnostem účastníka – tj. kdykoli ji přerušit, odložit nebo si jednotlivé pasáže kdykoli zopakovat.

Významnou změnou prošel také koncept technické podpory produktového prodeje. Průvodce klíčovými postupy při instalaci a servisu s názvem Keybook přehledně shrnuje nejdůležitější činnosti na několika stranách textu. Díky extranetu a LRC účtu je pro zaregistrované instalační partnery odkudkoli dostupná kompletní dokumentace k produktům, softwarovým nástrojům a aktualizacím. Zpráva o každé změně nebo doplnění informací na extranet může být v případě zájmu zaslána na zadaný e-mail nebo prostřednictvím RSS kanálu v internetovém prohlížeči. Pokud zákazník na extranetu potřebnou informaci nenajde, může se obrátit na speciální telefonickou linku technické podpory.

Plynové stabilní hasicí systémy

Na veletrhu bude prezentován také vysokotlaký systém plynového stabilního hasicího zařízení Sinorix™ 1230 s hasivem Novec™1230, který vedle svých mimořádných hasebních vlastností splňuje i přísná kritéria ochrany zdraví a životního prostředí. Tento systém je v kombinaci s elektrickou požární signalizací a v tzv. multisekční variantě ovládání vhodný zejména pro použití v místnostech s elektronikou, u níž je nezbytné udržení nepřetržitého provozu (např. serverové místnosti). V návaznosti na logickou kombinaci signálů systému EPS je chráněný prostor během 10 sekund zcela naplněn hasivem, které požár velmi rychle zlikviduje. Při hašení vysokotlakou technologií navíc nedochází ke vzniku korozivních látek.

Elektronická zabezpečovací signalizace

V oblasti EZS Siemens představí novinky v nabídce ústředen řady SPC. Jejich příslušenství bylo rozšířeno o další systémové prvky, jako jsou například ovládací a zobrazovací tabla nebo systémové klíčové přepínače. Na trh byla uvedena také nová řada klávesnic typu LCD, jež mají elegantní design a nové zajímavé funkce (např. hlasovou nápovědu). Novinkou je i možnost využití vestavěného webového rozhraní a TCP/IP konektivity u všech ústředen v této produktové řadě. V nové verzi firmwaru byla přidána podpora pro IP kamery a systémové audio moduly, sloužící k ověřování poplachu. Dalším vylepšením je možnost výběru programové šablony pro bankovní aplikace. Díky tomu má instalační technik, bez nutnosti složitého programování, k dispozici sadu předdefinovaných funkcí, využívaných především ve finančních ústavech, jako např. automatický test trezorových detektorů, rozšířené funkce pro tísňové hlásiče, interlock apod.

SiveillanceTM Fusion – sofistikovaná technologie pro komplexní bezpečnost

Na veletrhu bude prezentována rovněž platforma s názvem Siveillance Fusion pro komplexní zabezpečení objektů a lokalit. Siveillance Fusion řeší problematiku integrace bezpečnostních systémů kontroly vstupu, videa a zabezpečovací signalizace. Poskytuje kompletní přehled o situaci, nepřetržitě monitoruje potenciální hrozby a zvyšuje celkovou bezpečnost organizace.

Funkce video managementu integruje analogové i IP kamery, včetně možnosti nahrávání v sítovém prostředí (Network Video Recording – NVR) a správy videa (Video Management System – VMS). Lze integrovat lokální digitální záznamová zařízení (Digital Video Recorder – DVR), která mohou být používána lokálně i vzdáleně, bez ohledu na jejich fyzické umístění. Video systém může být například jednoduše provázán se systémy kontroly vstupu, aby bylo možné ověřit identitu osob vstupujících do objektu. Systém kontroly vstupu zajistí, že se do objektu dostanou pouze oprávněné osoby. Při vzniku bezpečnostní události (např. neoprávněný vstup) ji systém zaznamená do historie a současně poskytne příslušné video jako důkazní materiál.

Siveillance Fusion integruje různé systémy. Navíc může poskytnout rozhraní na aplikační úrovni pomocí .NET platformy v podobě využití kompletní interoperability s ostatními .NET službami a aplikacemi (včetně propojení přes internet). Přístup k systému lze realizovat instalovaným nebo webovým klientem, v obou případech má uživatel okamžitý přístup ke stavu zařízení, výpisům a videozáznamům z místního objektu, resp. objektů vzdálených. Komponenty jádra Siveillance Fusion pracují samostatně, takže je systém odolný vůči chybovým stavům. Aplikační, databázový a komunikační server mohou být instalovány na nezávislých fyzických serverech nebo souborech serverů. Systém podporuje tzv. clusterové řešení a oddělené databáze, což umožňuje jeho efektivní využití, pokud v jedné budově sdílí více organizací. Siveillance Fusion může být instalován rovněž na virtuálních serverech a umožňuje víceúrovňovou redundanci, včetně automatického přepnutí při výpadku aplikačního, databázového nebo komunikačního serveru.

Systém kontroly vstupu

V expozici bude prezentována ucelená řada systémů kontroly vstupu se společným názvem SiPass. Jednotlivé varianty SiPass Single Door, SiPass Entro a SiPass Integrated najdou uplatnění ve všech typech aplikací od domácností a malých objektů, přes velké kancelářské komplexy, až po distribuované objekty s vysokými nároky na bezpečnost. Systémy kontroly vstupu značky Siemens poskytují vysokou úroveň bezpečnosti při zachování flexibility a jednoduchosti obsluhy. Kromě toho mohou být kdykoliv rozšířeny podle měnících se potřeb zákazníka.

CCTV

V oblasti systémů průmyslové televize Siemens na veletrhu představí novou řadu kamer Siemens, záznamových zařízení Sistore a také zcela unikátní technologie na poli zabezpečení, které společně se standardními prvky CCTV přinášejí velmi efektivní ochranu rozsáhlých objektů.

Sistore AX 8/16 je bezúdržbové digitální záznamové zařízení, které kombinuje vysokou rychlost nahrávání obrazu s nejnovější technologií komprese H.264 a mnoha dalšími důležitými funkcemi. Kombinace řady funkcí nabízí instalačním firmám a koncovým uživatelům celou řadu výhod, zařízení je navrženo pro střední až rozsáhlé aplikace. Sistore MX 8/16/32 je triplexní hybridní digitální záznamové a monitorovací zařízení pro 8 až 32 analogových kamer a 16, resp. 32 IP kamer. Zařízení umožňuje vzdálenou správu v sítích LAN. Mezi charakteristické vlastnosti patří zejména výborná kvalita obrazu, záznam v plném rozlišení 4CIF či jednoduché grafické uživatelské prostředí. Pod typovým označením NVS se skrývá multifunkční software pro záznam a zprávu IP kamer. Tento profesionální nástroj byl odvozen z obchodně úspěšného zařízení Sistore MX a je určen pro záznam, správu a ovládání až 64 IP kamer s formátem komprese obrazu typu MJPEG. Sistore CX1/4/8 je inteligentní digitální video kodek pro přenos a záznam videa, který používá nejnovější pokročilou IT technologii společnosti Siemens a kompresi obrazu typu MPEG4. Je vhodný zejména pro aplikace vyžadující přenos a záznam v IP síťových instalacích s požadavkem na nejvyšší možnou kvalitu přeneseného signálu. Zařízení lze doplnit programem pro inteligentní videoanalýzu obrazu, a lze jej tak velmi dobře využít například pro efektivní střežení perimetru.

Pod označením Sistore HX představí společnost Siemens zcela novou hybridní platformu, která v sobě zahrnuje nejnovější technologie z oblasti IP CCTV a umožňuje propojení se stávajícími prvky analogových systémů. Plná podpora protokolu ONVIF umožňuje integraci IP kamer využívajících tento definovaný standard přenosů, komprese H.264 zase zvyšuje záznamovou kapacitu v každém zařízení a vzájemná modularita jednotlivých zařízení umožňuje využití v malých, středních i rozsáhlých instalacích CCTV systémů. Dohledový software této platformy umožňuje dohled také nad výše uvedenými platformami s označením AX a MX. Součástí programového vybavení jsou klientské aplikace pro chytré telefony a jejich operační systémy.

Všechna záznamová zařízení Sistore lze provázat s termovizními kamerami typu FLIR, které svým zcela odlišným způsobem snímání obrazu umožňují přehled nad monitorovanou scénou za všech světelných a povětrnostních podmínek s minimálním omezením detekčních schopností. Siemens také představí ucelenou řadu nejnovějších IP kamer a encodérů pro převod analogového signálu na IP, které umožňují záznam obrazu v rozlišení od VGA až 2MP (HD 1080p) a vícenásobný přenos obrazu v různých kompresních formátech (mimo jiné také v společném formátu ONVIF).

HeartBeat detektor

Siemens na veletrhu představí také ojedinělou technologii pro vyhledávání osob ukrytých v automobilech a uzavřených kontejnerech, která je založena na principu detekce tepu lidského srdce. Systém zaznamenává akustické signály, které se přenáší povrchem objektů nebo objekty, s nimiž je tělo člověka v kontaktu. Systém snímá z několika snímačů signály, které se analyzují a vyhodnocují složitým algoritmem, na jehož základě je detekována přítomnost skryté osoby. Na veletrhu bude předvedena praktická ukázka v reálném prostředí.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.