logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Detekce požáru a další funkce systémů na blížící se konferenci Požární bezpečnost staveb

Jaké nadstavbové funkce lze požadovat od moderních detekčních systémů? Zveme vás na konferenci TZB-info 21.9.2016 v Praze. Dále také přednášky na téma porovnání přistupu jednotlivých specialistů a role odpovědných osob nejen Hasičského záchranného sboru.

Reklama

Požární bezpečnost se vyvíjí dlouhodobě od 2. světové války a za posledních 10 let je vidět téměř překotný vývoj s celou řadou novinek na nové technologické úrovni.

Produktová řada SintesoTM společnosti Siemens představuje moderní systém elektrické požární signalizace zajišťující spolehlivou ochranu před požárem s možností nasazení v širokém spektru aplikací. Nejmodernější požární hlásiče musí být schopny rozpoznat nebezpečný kouř a tepelné projevy způsobené požárem co nejdříve a spolehlivě varovat osoby v ohrožené zóně a současně upozornit požární jednotku prostřednictvím spolehlivého komunikačního kanálu. Stejně tak je mimořádně důležitá odolnost systému proti vyhlášení falešného poplachu, který může vzniknout následkem vlivů okolního prostředí.

Pokrokový systém SintesoTM nabízí detekci požáru, ale jde nám o to poskytnout i něco navíc, například zjištění, kde se pohybují lidé. Proto jsou důležité i nadstavbové technologie, aby si uživatelé dokázali zjistit co nejvíce ve chvíli, kdy je detekován požár, řekl nám k produktové řadě SintesoTM MILAN CEEH.

Bezpečné pracovní prostředí je důležitou podmínkou pro existenci firem a práci jejich zaměstnanců. Ohrožení osob a majetku v důsledku požáru nebo jen částečné výpadky v provozu mohou mít pro firmu nedozírné ekonomické důsledky. Společnost Siemens si je vědoma významu spolehlivé požární ochrany, proto provádí v této oblasti již desítky let intenzivní výzkum a na základě jeho výsledků vyvíjí inovativní řešení ochrany osob a infrastruktury.
Detailněji se můžete se i s tímto systémem seznámit na blížící se konferenci.

Požární bezpečnost staveb, ve středu 21. září 2016 na veletrhu For Arch Praha.

Potká se zde požárně bezpečnostní řešení stavby s prvky aktivní ochrany a požadavky na správu budov. Zajímavá tak bude pro stavaře, hasiče, památkáře a technické profese. Cílem konference Požární bezpečnost staveb, je propojit odbornost největšího českého stavebního portálu TZB-info, tradici konferencí bezpečnostního portálu ORSEC a návštěvníky For Arch Praha a nabídnout zajímavosti pro stavaře, hasiče, památkáře, techniky zabezpečení budov, instalací, elektro.

  • Přednáška architekta Davida Vávry, přednášky hasičů, památkářů a využití dronů
    Jedním z praktických příkladů na konferenci Požární bezpečnost staveb bude přednáška Akad. arch. Davida Vávry o rekonstrukci divadla v Kladně. Řešení požární bezpečnosti zde bylo náročné vzhledem ke shromažďování většího počtu osob, historickému charakteru, využití hůře přístupných prostor a celé řadě složitých technologií.
  • Požární bezpečnost staveb z praxe
    Praktické zkušenosti profesionálního hasiče, který dlouhá léta působí v oblasti požární prevence a vyšetřování požárů, vnese plk. Mgr. Radek Kislinger, vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů GŘ HZS MV. Do tématu přispěje i Ing. Eva Polatová z Národního památkového ústavu, která bude hovořit o požární ochraně historických objektů ve spolupráci s HZS ČR. Detailní pohled na technologie použité v divadle Kladno představí Michal Randa z redakce TZB-info.
  • Ukázky využití dronů
    Uvidíte také využití dronů pro letecké snímkování a snímkování termokamerou, která je vhodná pro inspekční činnost ohledně požární bezpečnosti. Drony uvidíte i létat!
  • Konkrétní stavební a technická řešení
    Těšit se můžete také na moderní stavební a technická opatření, která mohou u všech typů staveb smysluplně přispět do komplexního požárně technického řešení.
Konference Požární bezpečnost budov - PODROBNÝ PROGRAM A PŘIHLÁŠKA. Přihlaste se již nyní, místa se plní.

Konference je určena odborníkům a věříme, že se stane vítanou příležitostí pro přehled v oboru a pro získání kontaktů ze souvisejících profesí, které se na stavbě potkávají v rámci realizace požárního zabezpečení objektu.
Záštitu nad konferencí převzaly HZS ČR, NPÚ ČR, ČKAIT, IFMA CZ.
Konference je hodnocena 1 bodem v rámci celoživotního vzdělávání ČKAIT. Těšíme se na Vás.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.