logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Oprava haly poškozená požárem

LLENTAB - oprava haly poškozená požárem,  foto  LLENTAB
LLENTAB - oprava haly poškozená požárem, foto LLENTAB

Největší lokalizované poškození nosné konstrukce, vyžadující výměnu konstrukce zastřešení objektu i části opláštění, vzniklo přímo nad zdrojem požáru.

Hala se opravuje pouze v nutném rozsahu

Společnost ENVIROPOL s.r.o. z Prahy, která má svůj areál v k.ú. Hruškové Dvory v Jihlavě, se specializuje na výkup a zpracování elektrotechnického a elektronického odpadu (EEZ). Přestože má ENVIROPOL jednu z nejmodernějších linek na zpracování EEZ v Evropě, zpracování elektroodpadu je ze své podstaty náchylné k požárům.

Konstrukce v části haly byly vystaveny tepelným účinkům požáru a teplotám přes 450°C, kdy už dochází k nevratným materiálovým změnám oceli nosné konstrukce, šroubů, jednotlivých styčníků, deformacím konstrukce a následnému přetížení konstrukce jako celku a v neposlední řadě poškozením povrchové úpravy (vrstvy zinku). Díky těmto poškozením bylo nutné zmiňované části konstrukce a opláštění vyměnit.

Detaily poškození a opravy haly

Oprava od července do srpna

Projektanti společnosti LLENTAB přesně stanovili rozsah a postup výměny poškozených částí, kdy například u výměny konstrukce zastřešení bylo nutné podepřít konstrukci na 3 místech – jednou pod vrcholem a dvakrát symetricky vždy v sedmém styčníku od vrcholu horního pasu na obě strany vazníku. Oprava byla zahájena v červenci a její plánované dokončení je v srpnu tohoto roku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.