logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nové svářečky FRIAMAT IV. generace pro svařování elektrotvarovek

Elektrosvařování PE-HD potrubí je neoddělitelně spojeno s výrobky společnosti FRIATEC, které utvářejí již více než 30 let standardy této technologie. Nové přístroje FRIAMAT® Prime s možností dokumentace a FRIAMAT® Basic bez možnosti dokumentace jsou vyrobeny tak, aby odolávaly nejtěžším podmínkám na staveništích.

V červnu společnost GLYNWED s.r.o., která je výhradním zástupcem společnosti FRIATEC AG v ČR, uvedla na trh novou generaci svařovacích automatů FRIAMAT®.

Praktičtější, jednodušší, lehčí – to jsou nové FRIAMAT® IV. generace

Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
 
  • Snadná manipulace s přístrojem na staveništi
  • Snížená hmotnost
  • Ergonomicky tvarované držadlo
  • Díky novému tvaru těla může být přístroj provozován i v nakloněné poloze
  • Extra dlouhý svařovací (4 m) a napájecí (5 m) kabel usnadňují použití v náročných stavebních podmínkách.
  • Prodloužená záruka na 3 roky

Zvýšená provozní výkonnost svařovacích automatů FRIAMAT® se projevuje zejména při nepřetržitém provozu a při zpracovávání tvarovek velkých dimenzí. Nejmodernější invertorová technologie a proudově optimalizované aktivní chlazení umožňuje výraznou redukci prostojů a výrobních časů celkově. V součtu pořizovacích, provozních a servisních nákladů jsou přístroje FRIAMAT® nanejvýš smysluplnou investicí a platným pomocníkem na stavbě.

Oproti předchozí generaci svářeček se díky přechodu z transformátoru na invertor podařilo snížit hmotnost přístroje na 12,8 kg, což výrazně usnadní manipulaci na stavbě. Nově vyvinutý tvar těla svářečky je menší, lépe se vejde do úzkého výkopu a také umožňuje svářet i v případě, že nebude svářečka na rovném povrchu, ale třeba i výrazně nakloněná. Snazší manipulaci také napomáhají extra dlouhé kabely. Svařovací kabel, který se napojuje na elektrotvarovku je dlouhý 4 m a napájecí kabel od svářečky 5 m. Můžete se tak dostat velmi daleko od elektrocentrály. Velkou výhodou je možnost svařování dimenzí elektrotvarovek od d 20 do d 900 mm SDR 11 i SDR 17. Svařovací automat FRIAMAT® umí stále svařovat všechny elektrotvarovky bez ohledu na výrobce tvarovek, pokud jsou elektrotvarovky opatřené čárovým kódem. Automat také nabízí možnost ručního zadání čárového kódu elektro-tvarovky. To pro případ, že by byl čárový kód na tvarovce např. poškozen či poškrábán a nešel načíst.

Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování

Svařovací automaty FRIAMAT® IV. generace se vyrábí buď ve variantě se čtecím perem či skenerem. Svářečky FRIAMAT Prime disponují funkcí dokumentace svarů. Tuto dokumentaci navíc snadno přenesete do počítače pomocí klasického USB flash disku a data můžete mít uložená buď ve formátu PDF nebo CSV pro Excel. Přes USB konektor ale můžete klidně také připojit tiskárnu a dokumentaci svarů si přímo vytisknout ze svářečky. Svářečky FRIAMAT® Prime lze také s využitím tzv. Supervisor pasu individuálně nastavit tak, že svářeči zpřístupníte jen některé funkce, které potřebuje ke své práci. Svářečky také umožňují identifikaci svářeče pomocí tzv. svářečského průkazu. Jméno svářeče se pak objeví v protokolu dokumentace svarů. Jedná se o volitelné příslušenství.

Kromě dokumentace svarů umožňují svářečky také funkci zpětné sledovatelnosti Traceability. Přes čtecí pero/skener se načte Traceability kód z elektrotvarovky a z trubky a v dokumentaci pak budou tyto údaje uvedeny a v případě potřeby tak lze u výrobce tvarovky či trubky dohledat veškeré informace o šarži výrobku, o kontrolách prováděných při výrobě výrobku až po použitý granulát na výrobu. Svářečky FRIAMAT® Prime dále umožňují zadávání dalších informací ke svaru: GPS souřadnice, infotext, další poznámky a dodavatele.

Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování

Snadnému ovládání napomáhá velký displej (u Prime grafický) a jednoduchý systém tlačítkového ovládání a pohybu v menu. Veškeré informace na displeji jsou v českém jazyce. Automat je dodáván v praktickém hliníkovém přepravním kufru a včetně zmíněné USB paměti k přenosu dat. Není tedy zapotřebí dokupovat žádné další příslušenství.

Více informací v nové brožuře a na webových stránkách www.glynwed.cz.

Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování
Glynwed Friamat elektrotvarovky svařování

Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.