logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Rekonstrukce podlahy v patře staršího domu

Často se setkáváme s dotazy, jak přistoupit k rekonstrukci podlah ve starších domech, respektive k jejich kompletní výměně. Právě u domů s dřevěnými stropy nastává zásadní problém s únosností konstrukce. Po odstranění původní podlahy a zásypu, který tvoří obvykle směs různých materiálů a odpadů, je nutné tuto vrstvu nahradit. Nízká únosnost konstrukce obvykle ihned vyloučí beton, cementovou stěrku atd.

V těchto případech lze s velkým úspěchem použít zásyp z lehkého keramického kameniva Liapor (keramzit) a podlahové desky (KNAUF, Rigips, OSB, Cetris atd.). Jedná se o malé keramické kuličky do 4 mm, které nejenže pomohou vyrovnat velké nerovnosti podkladu při velmi nízké hmotnosti, ale budou také fungovat jako skvělá zvuková izolace podlahy. Liapor je navíc 100% přírodní materiál bez chemických přísad.

Rychlé a snadné řešení rekonstrukce podlahy

Postup rekonstrukce podlahy s Liaporem je velmi snadný a na rozdíl od rekonstrukce podlahy pomocí betonu také mnohem rychlejší. Všechny práce na sebe mohou přímo navazovat bez nutnosti technologických přestávek. Novou podlahu i s finální vrstvou tak můžete mít hotovou za víkend.

Na očištěný podklad se položí netkaná geotextilie, na niž přijde příslušná vrstva kameniva Liapor – minimálně 20 mm. Výše násypu není v podstatě nijak omezena. Násyp stačí zhutnit ručně pomocí latí a hladítka. Na zhutnělou vrstvu Liaporu lze pokládat podlahové desky.

Jak na rekonstrukci podlahy krok po kroku najdete na webu výrobce >>

Video z rekonstrukce podlahy Liaporem

Pro představu, jak taková rekonstrukce probíhá, se můžete podívat na krátké video.

Pro rekonstrukci podlah se využívá kamenivo Liaporu s frakcí (průměrem kuliček) 1–4 mm/500 kg.m−3. Množství, které je na vyrovnání podlahy potřeba, závisí na výšce zásypu a podlahové ploše. S případnými dotazy se můžete obrátit přímo na výrobce Lias Vintířov, LSM, k.s.

Kde koupit?

Liapor se prodává v 50l pytlích a můžete ho zakoupit v prodejní síti výrobce po celé ČR, nebo on-line v e-shopu obchod.liapor.cz.


Liapor můžete použít pro rekonstrukce i realizace nových podlah v rodinných domech, na chalupách, v nebytových prostorech atd. Více o možnostech využití Liaporu najdete na webu www.liapor.cz.

Demontovaná poničená podlaha rodinného domu po havárii vodovodního potrubí
Demontovaná poničená podlaha rodinného domu po havárii vodovodního potrubí



Rychlost aplikace suché plovoucí podlahy je ojedinělá
Rychlost aplikace suché plovoucí podlahy je ojedinělá


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.