logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Optimální materiál k lepení obkladů a dlažeb

Flexibilní lepidla na obklady a dlažby se stala nepostradatelným prvkem moderního stavebnictví. Jejich unikátní přizpůsobivost podkladu a vysoká odolnost jsou základem úspěšné a trvanlivé instalace.

Flexibilní lepidlo je speciální materiál určený k lepení keramických obkladů, dlaždic, přírodního kamene a dalších podobných materiálů. Jeho zásadní vlastností je schopnost vyrovnat se s pohyby podkladu, díky které nedochází k praskání a uvolňování obkladů, což je obzvláště důležité v prostředích s výraznými teplotními výkyvy nebo na plochách, které jsou vystaveny dynamickému namáhání.

Další jeho důležitou předností je mrazuvzdornost, která umožňuje aplikaci nejen v interiérech, ale i exteriérech. Díky vysoké přídržnosti k různým typům podkladů, jako jsou například betony, cementové a anhydritové podlahy, sádrokartonové desky či různé materiály na bázi dřeva, z něho činí materiál pro široké využití. Je rovněž odolné vůči vlhkosti a vodě, a je tedy ideální volbou pro použití v koupelnách, sprchových koutech a dalších vlhkých prostorech. Obvykle obsahuje také přísady, které zlepšují jeho voděodolné vlastnosti, a tím prodlužují životnost instalovaných obkladů.

Flexibilní lepidla navíc obecně vynikají snadnou aplikací a jsou navržena tak, aby se jednoduše nanášela a poskytovala dostatečný pracovní čas pro úpravy a usazení obkladů.

Příkladem vysoce kvalitního flexibilního lepidla na obklady a dlažby je LD300 od společnosti Stachema. Je určené k lepení na různé podklady, včetně dřeva a OSB desek, v interiéru i exteriéru. Vyznačuje se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zpracovatelnosti, což umožňuje pohodlnější a efektivnější aplikaci.

Více informací


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.