logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pohledové tvarovky Liapor pro stavbu pavilonu jaguárů v ZOO Zlín

V novém, největším pavilonu jaguárů v Evropě postavili zázemí z pohledových tvarovek Liapor. Skvělé vlastnosti zdiva Liapor pomáhají zajistit zvířatům potřebný komfort a bezpečí.

Zlínská ZOO patří k nejoblíbenějším turistickým cílům ve Zlínském kraji. Od letošního roku má kromě velkého množství zajímavých zvířecích exemplářů i jeden unikát. Největší pavilon jaguárů v Evropě.

Jedná se o areál s rozlohou větší než 2000 m2, jehož součástí je také kryté zázemí pro zvířata, které jim má zajistit dostatečný komfort a bezpečí. A přesně z toho důvodu si autoři stavby vybrali pro realizaci pohledové zdivo Liapor.

Pohledové zdivo od Liaporu se pro tuto příležitost skvěle hodilo díky přirozenému vzhledu bez nutnosti omítání, možnosti rychlého zdění na tenkovrstvou maltu a v neposlední řadě díky skvělým akustickým vlastnostem.

Vynikající akustické parametry zdiva pomáhají zajistit, aby jaguáři mohli v klidu a tichu v budově odpočívat, aniž by je rozptyloval venkovní ruch. Použité pohledové tvarovky Liapor R 240 mají index duchové neprůzvučnosti Rw = 50 dB. Že se jedná o velmi dobrou hodnotu svědčí i fakt, že akustické tvárnice Liapor M 365 pro nosné zdi mají index vzduchové neprůzvučnosti Rw "jen" o 9 dB vyšší, tedy 59 dB.

Objevte i vy pro své stavby výhody pohledového zdiva Liapor.

Více informací o pohledovém zdivu Liapor


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.