logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Plotovky WoodPlastic® dominují budově italské taneční školy

Prkna českého výrobce WPC - WoodPlastic tvoří dominantu taneční školy v italském městě Reggiolo. Architekti využili řadu zajímavých vlastností dřevěného kompozitu k realizaci systému zastínění budovy.

V květnu 2012 postihly region Emilia Romagna v severní Itálii dvě velká zemětřesení. Po tragédii bylo třeba na řadě míst obnovit infrastrukturu. Nové budovy měly splňovaly vysoké standardy, včetně důrazu na nízkou energetickou náročnost, udržitelnost životního prostředí nebo použití špičkových materiálů - odolných, plně funkčních a esteticky hodnotných.

Sál Taneční školy Reggiolo ve stejnojmenné obci je obdélníková budova lemovaná vnějším stínicím systémem ve tvaru oválu, inspirovaným vazbami proutěných košů typickými pro zdejší oblast. Italští architekti navrhli využít kompozit od českého výrobce WPC - WoodPlastic a jednotlivá prkna nainstalovat na kovové rošty. Na opláštění byly využity plnoprofilové plotovky s povrchem Forest Plus 120 ve světlém barevném odstínu Cedar.

Výhodou materiálu WoodPlastic® je jeho mimořádná odolnost a flexibilita. Bezúdržbový kompozit dřeva a polyethylenu je oblíbený pro svůj vzhled evokující luxusní exotické dřevo, pro vysokou odolnost a stálost materiálu. S tím se pracuje jako se dřevem, ale po zahřátí ho lze i ohýbat. To se využívá jak při stavbě teras, tak v případě dekorativního obložení stěn.

Plášť tanečního sálu situovaného na jihu devítitisícového městečka plní řadu funkcí. V létě poskytuje příjemný stín, v zimě pomáhá snižovat tepelné ztráty a svým konceptem působí reprezentativně i v noci. Díky speciálnímu podsvícení připomíná už z dálky zářící lucernu, která v rovinaté krajině Pádské nížiny láká k setkání nejen obyvatele Reggiola.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.