logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Terasy od české firmy WPC – WoodPlastic jsou vhodné pro developerské projekty

Jiří Dorňák z developerské společnosti Venela se s WPC poprvé setkal při přípravě exkluzivního rezidenčního komplexu. Potřeboval osadit terasy materiálem, co umí spojit často protichůdné parametry.

Materiál měl být relativně lehký, na pohled atraktivní, příjemný na dotyk a mělo se s ním dobře pracovat. Zároveň však byl kladen důraz na jeho mimořádnou odolnost, na minimální náročnost údržby a všechny tyto vlastnosti si měl udržet po co nejdelší dobu. Toho, že tehdy na přesně taková prkna záhy narazil, a navíc od českého výrobce WPC – WoodPlastic, si úspěšný developer cení.

Dnes, když se při přípravě projektů baví o materiálech s projektanty a architekty, neváhá jim dřevěný kompozit z Bukovan doporučit. Skvělé podle něj je, že WPC – WoodPlastic nemá problém s výrobou atypů. Za to nejdůležitější na spolupráci s výrobcem však Jiří Dorňák nepovažuje ani tak to, že dělá dostupné, esteticky hodnotné a plně funkční věci, ale především vstřícnost a pružnost v komunikaci.

O použití konkrétního materiálu v současné době stále častěji rozhoduje i jeho ekologická šetrnost a zdravotní nezávadnost. „Pokud víte, že WPC – WoodPlastic vůbec nepoužívá klasické PVC, ale dřevní složku své směsi obohacuje o podíl vysokohustotního polyethylenu stejného typu, jaký se aplikuje ve zdravotnictví, jste určitě klidnější, než když vůbec netušíte, co do toho přimíchávají jinde,“ vysvětluje Jiří Dorňák.

Více informací o terasách WPC - Woodplastic najdete na www.woodplastic.cz.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.