logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Suché podlahy fermacell® v Moravském zemském muzeu Brně

Dietrichsteinský palác na Zelném trhu v Brně, postavený v letech 1613 - 1616 jako místodržitelské sídlo kardinála Františka Dietrichsteina, je jednou z největších barokních památek Brna. Do dnešní vrcholně barokní podoby byl přestavěn na přelomu 17. a 18. století a od roku 1911 palác slouží výstavním účelům.

Po celkové rekonstrukci v 80. let 20. století je hlavní výstavní budovou Moravského zemského muzea (MZM). V prostorách paláce jsou v současnosti umístěny stálé expozice (paleontologická, mineralogická a archeologická) MZM.

V průběhu jara 2020 zde pokládala vysoko zátěžovou suchou podlahu fermacell® firma fermacell experta Petra Šamánka z Brna (www.sadrosjaksvina.cz). „S materiály fermacell pracujeme již dlouho a využíváme je zejména pro jejich univerzální použití v interiéru i exteriéru. Tyto deskové materiály vykazují vynikající protipožární, akustické, konstrukční a voděodolné vlastnosti a jsou použitelné ve všech systémech suché výstavby. V prostorách Moravského zemského muzea se skvěle uplatnila rychlost pokládky podlahových prvků fermacell® a jejich schopnost odolávat i vysokému zatížení.“ řekl Petr Šamánek.

Na rekonstrukci podlah v Dietrichsteinském paláci se podílel i mistr podlahář Tomáš Freund z firmy Amazing Parkett, který se specializuje na pokládku dřevěných podlahovin a současně suchých podlah fermacell®.

Konstrukci suché podlahy v prostorách Dietrichsteinského paláce tvoří rychlotuhnoucí podsyp fermacell®, podlahové prvky fermacell® 2E22 (tvořené dvěma 12,5 mm deskami fermacell®) a jako třetí přidaná vrstva celoplošné lepená deska fermacell® tl. 10 mm. „Speciální podlahový prvek fermacell® 2E22 tl. 25 mm slouží standardně jako roznášecí vrstva a jako podklad pro podlahové krytiny. Celoplošně lepená deska fermacell tl. 10 mm jako 3. přidaná vrstva zvyšuje zatížitelnost sádrovláknité podlahy až na bodové zatížení 4 kN. Tato kombinace je tak vhodná i pro oblast použití 4, do které patří kromě jiného i muzea a galerie.“ uvedl David Švábenský, technicko-prodejní konzultant společnosti James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.