logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Víte, jak pečovat o terasu WoodPlastic®?

Něco jako bezúdržbová terasa neexistuje. Pokud bychom však měli vypočítat požadavky na údržbu terasy od českého výrobce WPC – WoodPlastic, budeme brzy hotoví.

Náročnost péče o terasu se odvíjí od kvality materiálu, způsobu jeho výroby a správné instalace. Směs čisté dřevní moučky s příměsí zdravotně nezávadného polyethelynu v kombinaci s laserovou technologií výroby umožňuje firmě WPC - WoodPlastic ze středočeských Bukovan poskytovat na svá prkna garanci až 25 let. Finální montáž se i kvůli záruce vyplatí svěřit některému z certifikovaných partnerů výrobce.

Ideální způsob, jak výrazně prodloužit už tak mimořádně dlouhou životnost terasy WoodPlastic je věnovat jí dvakrát do roka pozornost jen o málo větší než žádnou. Základem je udržovat čisté spáry mezi prkny. Proto je dobré terasu vždy zjara a na podzim omést a opláchnout proudem vody.

Pokud se na terase objeví cákance od bláta, šmouhy od trávy nebo třeba skvrny od tuku, lze je odstranit běžným saponátem a rýžovým kartáčem a to vždy pohyby v podélném směru prken. Stejně snadno lze eliminovat vodní prachové skvrny, které mohou vznikat na exponovaných místech.

Abychom nezapomněli, ještě upozornění pro domácí kutily. Pokud si pořídíte terasu WoodPlastic , nebudete ji moci každý rok opravovat, brousit, lakovat, barvit ani impregnovat. Pro své úsilí, čas a peníze musíte najít nějaké jiné využití.

Více informací najdete na www.woodplastic.cz.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.