logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Proč je keramická dlažba pro terasu či balkon lepším řešením než betonová dlažba?

Keramická nebo betonová dlažba na terasu? Přinášíme vám několik faktů, které vás přesvědčí, že pro venkovní prostory je keramická venkovní dlažba o tloušťce 2 cm lepším řešením, než betonová dlažba.

Reklama

5 základních výhod keramické dlažby o tloušťce 2 cm oproti betonové dlažbě

  1. Menší zatížení terasy či balkonu v patře. Keramická dlažba na terasu i betonová (teracová) dlažba mají vysokou pevnost a odolnost. Keramická dlažba na terče má však na výšku pouhých 20 mm, kdežto běžná betonová dlažba má výšku 33 až 50 mm. Z toho vyplývá, že keramická dlažba zatíží například terasu či balkon v patře méně. Je výrazně lehčí, váží cca. 45 kg/m².
  2. Úspora výšky podlahy. Při pokládce dlažby na terče vám keramická dlažba o tloušťce 2 cm přinese oproti betonové dlažbě také úsporu výšky podlahy. Je to velkým plusem zejména tam, kde se řeší každý centimetr z hlediska konstrukční výšky.
  3. Snadnější údržba. Keramická venkovní dlažba do sebe nenasákavá vodu a v rámci údržby ji stačí umýt vodou. Betonová dlažba se po určité době může začít špinit a je třeba ji vyčistit, a pak impregnovat.
  4. Mnoho krásných designů. Keramická dlažba na terasu má oproti betonové mnoho krásných designů - imitaci dřeva, betonu či kamene a mnoho dalších. Samozřejmostí je jak moderní, tak rustikální vzhled dlaždic a zajímavé dekory.
  5. Sladění interiéru a exteriéru. Keramická venkovní dlažba má oproti betonové dlažbě i interiérovou variantu dlažby o tloušťce 1 cm. Mnoho dodavatelů nabízí interiérovou 1 cm dlažbu a exteriérovou 2 cm variantu dlažby ve shodném designu. Můžete tak perfektně sladit interiér s exteriérem.

Podrobnější informace k jednotlivým bodům, včetně odkazů na zajímavé články, najdete zde.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.