logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Velkoformátové obklady vyžadují precizní systém pokládky, upozorňují odborníci

Budete pořizovat do interiéru velkoformátový obklad či dlažbu? Myslete na to, že mají jiné nároky na pokládku než kachličky menších rozměrů a jejich pokládka musí být velmi precizní. Jak na ni?

Reklama

Velkoformátové keramické obklady a dlažby se v českých interiérech těší čím dál větší oblibě zejména pro svůj doslova odzbrojující design. Na velkém formátu struktura mramoru, betonu, kovu, dřeva a dalších přírodních materiálů vynikne daleko lépe než na kachličkách menších rozměrů. Velkoformátové obklady však mají jiné nároky na pokládku než menší dlaždičky. Přece jen dostat velkou dlaždici na zeď není žádná hračka. Nezbytné je oslovit řemeslníka, který má s pokládkou velkoformátových obkladů a dlažeb zkušenosti a k dispozici i potřebné nářadí.

Řemeslníků, kteří umějí opravdu precizně pokládat obklady a dlažby velkých rozměrů je poměrně málo. A obvykle platí, že čím jsou šikovnější, tím víc mají práce. Odborníci ze společnosti M.B.KERAMIKA, která se na velkoformátové obklady a dlažby specializuje, vás proto upozorňují, abyste řemeslníka sháněli ideálně s dostatečným předstihem.

Firma se snaží svým zákazníkům, kteří u ní koupí velkoformátový obklad či dlažbu, zajistit vhodného řemeslníka. Tomu pak poskytuje o zboží potřebné informace a v případě potřeby s ním spolupracuje i na technickém řešení.
Jak na úspěšnou pokládku velkoformátového obkladu krok za krokem? Podrobnosti si můžete přečíst v článku Velkoformátové obklady vyžadují precizní systém pokládky. Jak je správně položit? V článku mimo jiné najdete také zajímavé video k takzvanému nivelačnímu systému, který při pokládce vyrovná drobné výškové rozdíly mezi velkoformátovými dlaždicemi a urychluje proces instalace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.