logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Příčky a podlahy fermacell změnily 200m2 dvoupodlažní byt na Malé Straně v Praze

Při rekonstrukci bytu nepoužila realizační firma ani 1 m2 sádrokartonu, z materiálů pro suchou výstavbu se 100% uplatnil široký sortiment fermacell.

Mimořádně atraktivní lokalita (jen několik metrů dělí malostranský dům od Thůnovského paláce, velmi blízko je také Pražský hrad) s prostornými a velkoryse řešenými byty, ale stávající vybavení bytové jednotky a půdního prostoru na 4. a 5.NP tohoto domu včetně technických instalací bylo již značně opotřebované.

Při rekonstrukci bytu nepoužila realizační firma ani 1 m2 sádrokartonu, z materiálů pro suchou výstavbu se 100% uplatnil široký sortiment fermacell včetně podlahových prvků a sprchových podlahových setů pro liniové žleby (Powerpanel TE), desek s profilovanými TB hranami, desek odolných vodě (Powerpanel TE a H2O), ohni (Firepanel A1) a chránících čistotu vzduchu (Greenline). Důvodem pro materiály fermacell byla vysoká pevnost desek, snadná a rychlá rekonstrukce, nízká hmotnost stěn, velký výběr formátů (například desky na výšku stěny eliminují spáry), úspora místa (tenké příčky) a široké možnosti povrchových úprav. Sádrovláknité desky fermacell výborně akusticky izolují, bonusem navíc je dobré klima, které tyto materiály do interiéru přináší.

Autorem projektu rekonstrukce bytu a půdního prostoru byl atelier Faber project s.r.o., stavební práce prováděla společnost Prointera, s.r.o..


Příčky a podlahy fermacell změnily 200m2 dvoupodlažní byt na Malé Straně v Praze
Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.