logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Pasivní domy v Centru energetického poradenství PRE

Pasivní domy jsou v dnešní době bezesporu nejlepší investicí do bydlení. Důvodem proč si pořídit takový dům jsou významné úspory provozních nákladů. Snížení nákladů na energie pro vytápění a ohřev vody (při zvolení špičkových materiálů a technologických postupů) může v pasivních domech představovat 80–90 % oproti běžným stavbám.


Pro pořízení pasivního (nebo nízkoenergetického) domu existují v současné době v podstatě 2 důvody. Prvním z nich je, že pasivní domy jsou součástí politiky EU, která ukládá ČR povinnost do roku 2020 realizovat výstavbu pouze v „pasivním standardu“.

Budete-li investovat do svého nového bydlení, máte možnost si pořídit běžný dům, který v následujících letech může ztrácet svou hodnotu, nebo si za stejnou cenu pořídíte nízkoenergetický či pasivní dům, jehož hodnota bude pravděpodobně růst.


Publikace pasivní domy - rady, tipy, informace
Pasivní domy jsou v dnešní době bezesporu nejlepší investicí do bydlení. Druhým důvodem proč si pořídit takový dům jsou významné úspory provozních nákladů (viz uvedený graf). Snížení nákladů na energie pro vytápění a ohřev vody (při zvolení špičkových materiálů a technologických postupů) může v pasivních domech představovat 80–90 % oproti běžným stavbám.

Nová výstava Pasivní domy

Stálou expozici tepelných ztrát v CEP PRE doplnil na začátku roku 2012 mobilní exponát části pasivního domu, na kterém si návštěvníci mohou prohlédnout skladbu obvodové konstrukce, podlah, typu oken atd.

K pasivním domům byla zpracována publikace Pasivní domy: Rady, tipy, informace, která bude k dispozici v průběhu ledna. Z důvodů, uvedených v úvodní části, jsme se rozhodli této problematice věnovat zvýšenou pozornost. Proto je první výstava letošního roku v Centru energetického poradenství PRE věnovaná pasivním (a nízkoenergetickým) domům.

Na exponátech si lidé mohou prohlédnout nejen věci uvedené u mobilního exponátu, ale i systémy vytápění, ohřevu TV, řešení odpadů a detailů, které jsou u těchto staveb nesmírně důležité. Výstava pasivní domy probíhá v CEP PRE od ledna do konce března.


Měrná roční spotřeba energie na vytápění rodinného domu

Služba termovizní měření je tu pro vás

K zjišťování problémových míst stavebních konstrukcí, nejčastěji tzv. tepelných mostů, se v čím dál větší míře využívá termovizní měření. Jedná se o bezkontaktní způsob kontroly kvality stavebních prací a odhalení vad stavebních konstrukcí a prvků. Využijte speciální nabídku připravenou ve spolupráci se společností PREměření. Zákazníci PRE mají navíc speciální slevu. Detailní informace naleznete přímo na stránkách PREměření.

Závěr

Problematika tepelných ztrát obecně je velmi široké téma a v Centru energetického poradenství PRE jí věnujeme zvýšenou pozornost. Vzhledem k její popularitě se můžete i v budoucnu těšit na náš inovativní přístup k Vaší plné spokojenosti.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Využijte speciální nabídku připravenou ve spolupráci se společností PREměření:

  • termovizní měření rodinných domů, bytů, provozoven apod. profesionální termovizní kamerou FLIR P660
  • odhalení tepelných úniků z exteriéru i v interiéru
  • vyhledání chladných míst s nebezpečným potenciálem pro kondenzaci vody a tvorbu plísní
  • nalezení vlhkých míst ve zdivu způsobených zatékáním vody
  • odhalení určitých skrytých vad staveb
  • měření oteplení elektroinstalace a měření tepelného pole od zařízení určeného k vytápění
  • zhotovení výstupního protokolu s termosnímky
  • bezplatná konzultace se specialisty v Centru energetického poradenství PRE

Více informací vám poskytnou naši poradci.

Centrum energetického poradenství PRE
Jungmannova 28, Praha 1
Otevírací doba: Po – Pá 10.00 – 18.00
e-mail: poradce@pre.cz
www.energetickyporadce.cz
www.facebook.com/energetickyporadce

SLEVA PRO ZÁKAZNÍKY PRE

Ceník služeb

  • termovizní měření včetně protokolu – 3 000 Kč
  • speciální cena pro zákazníky PRE – 2 500 Kč
  • cena zahrnuje: odborné poradenství, na území hlavního města Prahy a Roztok u Prahy, 5 termovizních snímků
  • za každý další snímek – 200 Kč
  • doprava mimo území hlavního města Prahy a Roztok u Prahy – 10 Kč/km
  • ceny jsou uvedeny bez DPH

Objednávka termovizního měření

  • telefonicky: 733 143 143
  • e-mailem: servis.prem@pre.cz
  • formulářem na www.premereni.cz

A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.