logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Soutěž Pasivní dům roku: jsme ve finále. Vyberte hlasováním vítěze!

Hlasujte pro tři nejlepší pasivní domy a vyhrajete zahradní bazén

Odborná porota, složená ze tří zástupců Centra pasivního domu, zástupce Státního fondu životního prostředí České republiky a nezávislého odborného poradce vybrala deset finalistů. Porota vybrala 3 domy z cihel HELUZ Family. Hlasujte do 29. 2. 2016.

Celostátní soutěž Pasivní dům roku vstoupila do svého druhého kola. Soutěž, která je určena pro rodinné domy dokončené v letech 2010 – 2015 a které splňují kritéria pro pasivní domy nebo domy s velmi nízkou energetickou náročností, pořádá společnost ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu, aliancí BAHAL a Státním fondem životního prostředí České republiky v rámci veletrhu For Pasiv 2016.

Odborná porota, složená ze tří zástupců Centra pasivního domu, zástupce Státního fondu životního prostředí České republiky a nezávislého odborného poradce vybrala deset finalistů. Z desítky nominovaných domů jsou tři domy z cihel HELUZ Family.

Dům v Hostivicích je z jednovrstvé konstrukce Family 38 2in1, dům z Vraného nad Vltavou je také z jednovrstvé konstrukce z Family 50 2in1 a dům s terasou ze Vsetína zase z velice kvalitního cihlového materiálu HELUZ z Family 30.

První dva z vybraných cihlových rodinných domů jsou bez dodatečného zateplení. Tedy z jednovrstvé konstrukce bez nutnosti lepit na obvodový plášť další tepelnou izolaci.

Požadovaná kritéria na pasivní dům nebo dům s velmi nízkou energetickou náročností vyřeší správná volba správného typu stavebního materiálu z cihelného systému HELUZ.

Odborná porota kvalifikovaně a důsledně svůj úkol splnila. Z mnoha přihlášených, vybrala desítku nejzdařilejších nízkoenergetických domů a podpořila tak budoucí stavby zdařilých pasivních domů a domů s velmi nízkou energetickou náročností na území našeho státu. Ukázala kudy a kam vede cesta v současném stavebnictví, tedy stavět úsporné a přitom komfortní rodinné domy a svým výběrem posílila pozitivní vnímání této moderní výstavby.

Ve druhém kole soutěže Pasivní dům hlasuje veřejnost do 29. 2. 2016. Z deseti nominovaných domů vyberte tři domy, které se Vám nejvíce líbí. Vítěz získá zahradní bazén v hodnotě 80 tisíc korun.

Tři z deseti vybraných domů jsou vystavěny z cihelných materiálů HELUZ. Z materiálů budoucnosti v současném stavebnictví. To znovu svědčí o tom, že lze stavět úsporné, nízkoenergetické domy a bez dodatečného zateplování. Že stačí jen správná volba materiálu, aby vaše bydlení bylo komfortní, zdravé a také levné.

Rodinný dům Vrané nad Vltavou

Nepodsklepený zděný pasivní dům se sedlovou střechou. Cihly Heluz family 50 2v1, vytápění tepelné čerpadlo, ohřev vody solární panely+tepelné čerpadlo, okna Slavona, střešní okna Fakro, založen na pěnoskle.
Nepodsklepený zděný pasivní dům se sedlovou střechou. Cihly Heluz family 50 2v1, vytápění tepelné čerpadlo, ohřev vody solární panely+tepelné čerpadlo, okna Slavona, střešní okna Fakro, založen na pěnoskle.
Odkazy:

Rodinný dům Študentova, Hostivice

Dvoupodlažní nepodsklepený objekt s rovnou střechou z části ozeleněnou. Obvodový plášť tvoří keramické tvarovky Heluz Family 38 2in1 s integrovanou tepelnou izolací z důvodu subtilněší konstrukce.
Dvoupodlažní nepodsklepený objekt s rovnou střechou z části ozeleněnou. Obvodový plášť tvoří keramické tvarovky Heluz Family 38 2in1 s integrovanou tepelnou izolací z důvodu subtilněší konstrukce.

Novostavba RD s terasou Vsetín

Novostavba RD s terasou Vsetín z cihlového materiálu HELUZ z Family 30
Novostavba RD s terasou Vsetín cihlového materiálu HELUZ z Family 30. Dům je samostaně stojící, obdélníkového půdorysu o vnějších rozměrech 9,0 x 12,0 m s plochou střechu.

HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.