logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

LEDové letní novinky

Součástí doprovodného programu veletrhu For Arch byl seminář společnosti Tesla Lighting, která změnila nejen prezentaci známé značky, ale i způsob prodeje. Nová technologie jí umožnila nabídnout něco, čím se výrazně odlišuje od ostatních, a sklízí jeden úspěch za druhým.

Reklama

Součástí doprovodného programu veletrhu For Arch byl rovněž seminář společnosti Tesla Lighting, která změnila nejen prezentaci známé značky, ale i způsob prodeje. Volí tzv. tříkanálovou strategii. Zaměřuje se na přímý projektový prodej přes obchodníky koncovým uživatelům, dále na maloobchod (největším obchodním partnerem je Bauhaus) a na neméně významný prodej přes internet (např. Alza). Sortiment zahrnuje klasické LED zdroje do domácností a pro profesionální použití, zejména pak žárovky, trubice, podhledová i stropní svítidla, reflektorové i průmyslové LED zdroje včetně High bay, svítidla pro veřejné osvětlení, zemní i podlahová svítidla, triproof svítidla s vyšší úrovní ochrany krytí. Vše si mohli zájemci prohlédnout a vyzkoušet na veletržním stánku.

Obchodní zástupce firmy Tesla Lighting Jiří Štochl vyzdvihl z novinek zvláště Crystal LED 360°, což je patentovaná technologie LED žárovek s přirozeným vyzařováním světla shodným s klasickou žárovkou. Uvedl, že se jedná o novou převratnou technologii 3. generace, kde je dosaženo špičkového výkonu až 125 lm/W při dostupných teplotách barvy 2700 K až 6500 K. Ladislav Císař, člen představenstva a obchodní ředitel ISC Communication Czech, která je plně odpovědná za osvětlení pod značkou Tesla, pak ve své přednášce na semináři seznámil s celým sortimentem a podrobněji popsal nezbytný vývoj LED produktů, výrobu, dovoz, distribuci a servis. Pod značkou Tesla Lighting společnost ISC Communication Czech totiž uvedla na trh kompletní škálu produktů postavenou na LED technologii a nutno dodat, že sklízí jedno ocenění za druhým.

A čím je tato technologie natolik převratná a ohromující? Ladislav Císař uvádí, že v běžných LED žárovkách se jednotlivé čipy leptají na hliníkový nosič, zatímco oni používají nosič krystalický. „LED čip ze své podstaty svítí kolem dokola, a pokud je na průhledném nosiči, svítí i dolů. Díky tomu, že světelný výkon je distribuován v 360 stupních, umíme oproti jiným značkám lépe osvětlit se stejným světelným výkonem při nižších wattech. Přestože se pohybujeme v řádech jednotek wattů, je tento systém výkonnější,“ vysvětluje a nastiňuje další možný vývoj, kdy bude společnost aplikovat technologii i do dalších svítidel a kategorií zdrojů. Technologie Crystal by se měla aplikovat například do trubic, které by také svítily v úhlu 360˚ a mohly se plně uplatnit zvláště ve skladech a průmyslových provozech. Měl by tomu napomoci jednak vlastní tým českých techniků, kteří se podílejí na vývoji a kontrole kvality, a také další vývoj produktů ve spolupráci se švýcarským inženýrem Danielem Muesslim. Jeden z jeho patentů je totiž základem úspěšné technologie a umožňuje nabídnout něco, čím se Tesla Lighting odlišuje od ostatních.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.