logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Sklo může být i účinná ochrana před zloději

Chcete stavět nebo renovovat svůj dům či byt? Máte představu vlastního domu, ve kterém nechybí velké prosklené plochy, jimiž proudí do prostoru dostatek přirozeného světla? A co teprve nádherný výhled do zahrady, francouzské dveře, zimní zahrada, skleněná fasáda? Zní to velice hezky, ale co když se sklo rozbije?

Jak předejít problémům ...

Společnost AGC Glass Europe (dále jen AGC) nabízí důmyslné řešení - vrstvené bezpečnostní sklo STRATOBEL®. Skládá ze dvou či více skleněných tabulí a jedné či více polyvinylbutyralových mezivrstev (PVB fólií), které se vyznačují zcela mimořádnou pevností, přilnavostí, pružností a v důsledku působení přírodního či umělého světla nemění své zabarvení. Obrovskou výhodou Stratobelu je skutečnost, že v případě rozbití zůstanou střepy přichyceny k fólii, jinak řečeno - nerozletí se samovolně po místnosti. Právě PVB fólie dodávají Stratobelu jeho vynikající vlastnosti a zabraňují tomu, aby se prostý pád na skleněnou plochu stal něčím mnohem vážnějším. Struktura složení - počet fólií a skleněných tabulí - pak určuje úroveň bezpečnosti ochrany osob i majetku.

Proč právě Stratobel?

Kromě toho, že je ekonomicky velice efektivní náhradou za nákladné, na údržbu náročné a často neestetické ochranné systémy, jakými jsou mříže, příčné závory či různé nalepovací fólie, poskytuje Stratobel řadu jiných výhod. Při použití matových nebo barevných PVB fólií je zajímavým estetickým řešením a dokonale dotvoří váš interiér. V porovnání s jinými druhy zabezpečení je odolný proti poškrábání, korozi, chemikáliím, mycím prostředkům a stárnutí a poskytuje mimořádně vysoký stupeň ochrany před ultrafialovým zářením - dokáže zredukovat až 99% škodlivých UV paprsků.

Stratobel je vhodný pro použití jak v interiéru, tak i exteriéru, v jednoduchém zasklení nebo zabudovaný v izolačních dvojsklech. Dobře zabezpečí náš domov před vloupáním či vandalismem, a zároveň zajistí naší bezpečnost.

Protože okno vpouští do interiéru nejen teplo, ale i nepříjemné zvuky, jejichž zdrojem mohou být například auta, letadla nebo těžké stroje, AGC ve své škále výrobků nabízí také skla STRATOPHONE®. Jedná se o vrstvená bezpečnostní skla se speciální akustickou fólií. Díky ní vrstvené sklo kromě základní bezpečnostní funkce získává také vlastnost protihlukové bariéry.

Základní typy ochrany, které Stratobel nabízí:

  1. před nehodami
    1. ochrana před řeznými ranami a poraněním
      - složení: 2 tabule skla a 1 PVB fólie
    2. ochrana před propadnutím sklem
      - složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie
  2. před vandalismem a vloupáním
    1. základní stupeň ochrany - ochrana před vandalismem (např. házení kamenů)
      - složení: 2 tabule skla a nejméně 2 PVB fólie
    2. střední stupeň ochrany - ochrana proti vloupání
      - složení: 2 tabule skla a nejméně 4 PVB fólie

Stratobel může odolat útokům lupičů, jimž jde takříkajíc o čas: i když sklo praskne, zůstane na původním místě a působí jako bariéra do doby, než je vyměněno.

Hlavním principem Stratobelu je možnost různé skladby skel a PVB vrstev s cílem vyhovět veškerým požadavkům na bezpečnost a estetiku.

Sečteno a podtrženo...

Stratobel zabezpečí náš domov před vloupáním či vandalismem a zároveň nás ochrání před poraněním. Je vhodným řešením pro četné aplikace, a to jak při stavbě rodinného domku, tak i při různých úpravách vnitřních prostor, např. výměně starých oken a dveří za nové nebo při instalaci skleněných schodišť, příček a jiných interiérových prvků.

Pro více informací o mnoha aspektech produktů společnosti AGC navštivte naši webovou stránku www.YourGlass.com


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.