logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Řešení přehřátých interiérů v paneláku - Blinos Rollo

Přehřívání interiéru v paneláku je každým rokem tématem letních měsíců. Instalovat rolety nebo žaluzie může může být drahé a mnohdy i nemožné. Zejména jedná-li se o nájemní bydlení.

Vysoké teploty v bytech dokáží značně znepříjemnit život. Ne každý má možnost instalovat klimatizaci, nebo klasické předokenní stínění, jakým jsou třeba rolety nebo žaluzie. Mobilní klimatizační jednotky nebudou tak účinné a jsou navíc velmi hlučné.

Jednoduchým řešením může být roletka Blinos Rollo. Jedná se o screenovou roletu, která se do rámu okna upevňuje pomocí pružinového mechanismu bez jakéhokoliv vrtání do oken nebo fasády. Navíc má malou schránku návinu, takže světlost okna sníží jen minimálně. Schránka má 65 mm a pokud to situace dovolí, je možné ji ještě 2 cm schovat za rám okna. 

Při optimálním používání (větrání v noci, kvalitní okna...) dokáže snížit teplotu v interiéru až o 10°C. Běžně pak o 5°-8°. Tkanina z poplastovaného skelného vlákna odráží 90% slunečního záření zpět a na sklo se tak dostane jen jeho malá část. Majitelé nepřijdou o výhled ven, protože textilie je průhledná a místnost tak zcela nezatemní. 

Blinos Rollo bylo vyvinuto především pro nájemní bydlení v sídlištních bytech. Roletka je bez problémů opakovatelně odnímatelná a pokud se nájemník stěhuje, může ji odprodat kterémukoliv jinému bytu se stejnou velikostí okna. Samozřejmě je možné její použití i v rodinných domech.

Zaměření i montáž roletky jsou velmi jednoduché a zvládne je zákazník sám. Pokud si na zaměření nebo sestavení rolety netroufne, může si ji nechat osadit od odborné firmy.

Více informací


UMSHAUS s.r.o.
logo UMSHAUS s.r.o.

Odborný prodejce oken a dveří WindowStar a Internorm, předokenních rolet a žaluzií Schlotterer a parapetů Helopal. Dále nabízíme vnitřní rolety a žaluzie a sítě proti hmyzu. K námi nabízeným výrobkům poskytujeme i odborné poradenství a záruční a pozáruční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.