logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dřevohliníkové okno Internorm HF410

Unikátní skladba dřevohliníkového okna Internorm HF410 by se dala shrnout větou "správný materiál, na správném místě".

Dřevohliníkové okno Internorm HF410

Dřevohliníková okna se pro svoji trvanlivost a malé nároky na údržbu dostala rychle do povědomí odborné i laické veřejnosti. Oknem HF410 jde však Internorm ještě kousek dál.
Zatímco z vnitřní strany si zákazník užívá krásy masivního dřeva, veškeré zatížení je přenášeno na jádro z 3 mm silných lepených lamel. Jde o materiál známý například z výroby patrových dřevostaveb, který se vyznačuje vysokou pevností, zatížitelností, minimálním sklonem ke kroucení a nasákovosti. Na toto jádro se upevňuje veškeré kování, ale i kotvicí prvky, nese hmotnost zasklení, dodává systému pevnost a stabilitu.

Před jádrem je z vnější strany tepelněizolační pěna, která výrazně vylepšuje tepelněizolační vlastnosti okna. Už se standardním zasklením má celé okno hodnotu Uw=0,70 W/m2K.
Povětrnosti je v exteriéru vystaveno hliníkové opláštění. Dřevo tak netrpí vlhkostí a působením UV záření. Lakování hliníku je navíc provedeno ve vyšší kvalitě odolné povětrnosti.
Na interiérové straně může zákazník volit mezi smrkem, modřínem, bílým jasanem, dubem a ořechem. Masivního dřeva je tak zapotřebí mnohem méně ve srovnání s například celodubovým oknem. Celý systém má také mnohem lepší izolační schopnosti než okno z dubu.

Zasklení může být buď standardním sklem s pokovením Light (Ug=0,5 W/m2K, g=54%), nebo trojsklem s pokovením SolarXplus s Uw=0,5 W/m2K a g=60%. Jde tak o jedno z nejlepších skel na trhu v poměru Ug a g.
Okno Internorm HF410 je technologickou špičkou v oblasti dřevohliníkových oken.


UMSHAUS s.r.o.
logo UMSHAUS s.r.o.

Odborný prodejce oken a dveří WindowStar a Internorm, předokenních rolet a žaluzií Schlotterer a parapetů Helopal. Dále nabízíme vnitřní rolety a žaluzie a sítě proti hmyzu. K námi nabízeným výrobkům poskytujeme i odborné poradenství a záruční a pozáruční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.