logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Funkční a estetické fasádové sklo se stává trendem i v našich končinách

Nejnovější technologické trendy v oblasti fasádního skla a oken nacházejí své místo i v českém a slovenském stavebnictví. V posledních letech přibylo několik zajímavých staveb, které vynikají nejen v domácím, ale I v zahraničním měřítku.

Reklama

V České republice a na Slovensku najdeme řadu zajímavých objektů, které profitují z aplikace unikátních skel od společnosti Guardian, která vynikají svými estetickými i funkčními vlastnostmi a přispívají k vyššímu komfortu v interiéru a nižším energetickým nákladům.

Velmi čiré sklo Guardian Float Extra Clear v kombinaci s barevnou grafikou bylo aplikováno v případě obchodního centra Galerie Šantovka v Olomouci. Na stavbu výzkumného laserového centra ELI v Dolních Břežanech nedaleko Prahy bylo poté použito moderní protisluneční sklo Guardian SunGuard SuperNeutral 70/37. Stejné sklo najdeme i u kancelářské budovy Crystal v Praze na Vinohradech. Právě díky volbě stavebních materiálů a zasklení se obě tyto - z hlediska vzhledu netradiční - budovy podařilo citlivě začlenit do okolní zástavby. Protisluneční skla nalezneme také na kancelářském projektu Aviatica Praha v Praze – Jinonicích.

Hlavní výhodou skel Guardian použitých v případě uvedených projektů je ochrana proti tepelnému slunečnímu záření. Tato skla se vyznačují ideálním poměrem mezi celkovým množstvím tepla a světla, které je zasklením do budovy propuštěno, tzv. solárním faktorem. Do interiéru je v jednotlivých případech propuštěno pouze cca 28 - 37% slunečního tepla, ale zároveň velké množství světla, protože skla mají minimální zabarvení. Prosvětlení interiérů denním světlem je proto velmi dobré a blíží se standardnímu tepelně izolačnímu zasklení,“ říká Michal Hronský ze společnosti Guardian.

Obchodní centrum Galerie Šantovka v Olomouci
Obchodní centrum Galerie Šantovka v Olomouci
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.