logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Venkovní roletu nebo žaluzii? Přinášíme několik tipů

Celoročně příjemné klima a světlo v interiéru, úspora energie i peněz, ochrana soukromí i majetku, krásný design – to vše nabízí kvalitní venkovní stínící technika. Jaká si ale vybrat tu pravou?

Reklama

Výhody předokenních rolet

Předokenní roleta může fungovat jako účinná tepelná izolace, což nejlépe zaručí její motorické řízení doplněné o povětrnostní čidlo. Jak to funguje? V létě, když slunce začne svítit příliš intenzivně, se rolety automaticky stáhnou a ochrání váš interiér před horkem a slunečním zářením. A naopak v zimě mohou za slunečného počasí automaticky vytažené rolety interiér vyhřát.

Stejně tak mohou rolety sloužit jako hluková izolace a jejich stažením dosáhnete i naprosté tmy. Motorizované předokenní rolety doporučujeme i uživatelům, kteří bydlí v přízemí a je pro ně důležitý pocit bezpečí. Pohon s vhodným příslušenstvím je totiž významnou překážkou násilného otevření rolety.

Venkovní žaluzie výborně regulují světlo

Žaluzie umí, na rozdíl od rolet, velmi citlivě regulovat světelné podmínky ve vašem interiéru, a to díky naklápění lamel. Proto je ideální do pracovny nebo kanceláře, kde si sami nastavíte poměr stínu a světla tak, aby se vám co nejlépe pracovalo.

I u venkovních žaluzií platí, že jejich ovládání velmi usnadňuje motorizace, díky které můžete žaluzie v celém domě nebo bytě ovládat jedním tlačítkem. A stejně tak i u žaluzií můžete využít funkce sluneční a větrné automatiky chránící vaši žaluzii i interiér před nepříznivým počasím.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.