logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Hörmann vybavila svými vraty a dveřmi Amazon v Dobrovízi

Společnost Hörmann, významný dodavatel a výrobce vratových a dveřních systémů, v letošním roce realizovala významnou zakázku pro distribuční centrum Amazonu v Dobrovízi.

Dodávka produktů pro výstavbu skladu dosáhla hodnoty 40,3 milionu korun. Firma Hörmann dodala do Amazonu nejen ocelové a dřevěné dveře, ale také nakládací můstky, průmyslová sekční vrata a protipožární posuvná vrata.

U klienta při realizaci zakázky rozhodovala především odolnost našich produktů v náročném průmyslovém provozu, kvalita a v neposlední řadě také stejné vizuální provedení,“ uvádí jednatel společnosti Hörmann ČR, Ing. Vít Kareš.

Ve skladu je několik typů dveří

Zakázka zahrnovala dodávku 208 kusů požárních ocelových dveří T30 EI30DP1C v provedení jedno a dvoukřídlých, které slouží k zabezpečení únikových cest. V externích částech budovy bylo zabudováno 65 kusů fasádních ocelových dveří D55 se samozamykacími panikovými zámky, hrazdami a reedkontakty. Ve vnitřních prostorech se nachází 114 kusů multifunkčních ocelových dveří D55, dvoje automatické posuvné dveře a 172 kusů dřevěných dveří v HPL laminátu v odstínu antracit. Ocelové dveře byly dodány v rozměrech od 900 x 2 000 mm až po rozměr 3 000 x 3 400 mm. Do vedlejších objektů (vrátnice, SHZ stanice, ČOV, vodojem) dodala společnost Hörmann dalších 16 kusů dveří.

Naložení a vyložení musí být bezpečné a plynulé

Ve skladu Amazon je zabudováno 77 kusů mimořádně robustních průmyslových sekčních vrat SPU F42, kterým ocelové lamely propůjčují velikou výkonnost. Konstrukce vrat je díky spojení oceli a tuhé polyuretanové pěny mimořádně pevná a současně splňuje velmi dobrou tepelnou izolaci (U = 1,4 W/m2K ?). Vrata jsou vybavena prosklením Duratec, jež je velice odolné proti poškrábání a také zajišťuje přívod denního světla. Pro naložení a vyložení nákladu jediným pohybem slouží 73 kusů nakládacích můstků (66 kusů dvoupístových HLS-2FR, 2 můstky jumbo a 5 sklopných můstků), které díky ocelové konstrukci s tuhou plošinou vyrovnávají bez problému i boční náklony nákladních vozidel. Můstky jsou opatřeny automatickými ventily pro nouzové zastavení.

Požární odolnost je důležitá

Společnost Hörmann v objektu také zajistila bezpečné únikové a záchranné cesty, a to díky 117 kusům protipožárních posuvných vrat s 30 minutovou odolností, jejichž konstrukce je zkoušena dle normy DIN 4102 a DIN 18095. Vrata jsou určena do prostorů, kde se pohybují velké počty osob, jež je potřeba ochránit před požárem.


Hörmann Česká republika s.r.o.
logo Hörmann Česká republika s.r.o.

Rodinný podnik Hörmann je předním světovým výrobcem dveří a vrat. Od svého založení v roce 1935 společnost vyrobila a na celém světě prodala více než 15 milionů vrat. V České republice působí od roku 1997 a v roce 2023 dosáhla na tuzemském trhu obratu ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.