logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Guardian poskytuje komfort i nad našimi hlavami

Prostory pod střešními okny či světlíky, jsou vystaveny silnému slunečnímu záření. Slunce se do nich opírá prakticky po celý čas svého svitu, mnohem déle než je tomu u tradičních vertikálních oken.

Reklama

Navíc padající kapky vody, těžký sníh nebo kroupy mohou u nich způsobovat nepříjemné "bubnování" a negativně tak ovlivnit pohodlí pracovních nebo obytných prostor, obývacích místností či ložnic.

Na oba případy má přední světový výrobce skla, společnost Guardian, připravené jedno řešení. Speciální sklo Guardian SunGuard SN29/18 z produktové rodiny SunGuard SuperNeutral disponuje solární ochranou s vysokou selektivitou. To znamená, že poskytuje přístup přirozeného světla, zároveň však výrazně snižuje prostup slunečního záření, které způsobuje přehřívání interiérů a to až o úctyhodných 80%.

Neutrální namodralé zabarvení skla výborně splývá s modrým bezmračným nebem. Ve sklech s dvojitým povlakováním nabízí přestup tepla (Ug) na úrovni 1,1 W / (m2K), což snižuje tepelné ztráty, ale v případě použití izolačního dvojskla zároveň nabízí akustickou izolaci na úrovni 37 decibelů. Tu je možné ještě vylepšit výměnou vnitřního skla za LamiGlass Acoustic 44.1 SR, které má stejnou tloušťku, váhu i světelnou resp. energetickou výkonnost. V takovém případě zvuková izolace dosáhne úrovně 42 decibelů.

Je dobré připomenout, že akustický výkon se počítá logaritmicky. Tedy 3 decibely znamenají rozdíl mezi jedním a dvěma zvukovými zdroji, například reproduktory. Navíc sklo 44.1 SR odolá dle požadavku normy EN 356 třem úderům čtyřkilové kovové koule a výrazně redukuje prostup UV záření.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.