logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Hörmann - nový stropní pohon SupraMatic 3

Na veletrhu IBF měl premiéru stropní pohon SupraMatic 3 z ušlechtilé oceli vhodný pro sekční a výklopná garážová vrata, Předností pohonu je minimální spotřeba v pohotovostním režimu.

Společnost Hörmann, přední dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní, se ve dnech 24. – 28. 4. 2012 zúčastnila mezinárodního stavebního veletrhu IBF v Brně. Před začátkem stavební sezony roku 2012 jde o nejvýznamnější veletržní akci tohoto typu v České republice. Firma Hörmann zde prezentovala na ploše větší než 200 m2 průřez svým sortimentem a neopomenula ani novinky pro rok 2012.

„Veletrh IBF splnil svá očekávání. Zaznamenali jsme velký zájem o naše produkty, a to z řad odborné i laické veřejnosti. I přes tento zájem však společnost Hörmann zamýšlí omezit svoji účast na dvouletý cyklus, podobně jako je tomu u veletrhu BAU v Mnichově. Tento krok zvažujeme především z důvodu finanční náročnosti těchto akcí,“ uvádí ing. Vít Kareš, jednatel společnosti.

Stropní pohon SupraMatic 3

Na veletrhu měl premiéru nový stropní pohon SupraMatic 3 z ušlechtilé oceli, který je vhodný jak pro sekční garážová vrata, tak i pro výklopná. Předností pohonu je jeho minimální spotřeba v pohotovostním režimu, která činí méně jak 1W. SupraMatic 3 je přizpůsoben novému vratovému systému BiSecur, kdy díky LED kontrolce na ovladači rychle zjistíte, zda jsou vrata zavřená či otevřená.
Od 1. 7. 2012 budou k dostání také dlouho očekávaná vrata HST, jež místo ke stropu zajíždějí elegantně do boku. Spolu s nimi společnost na trh uvede i nové designové ovladače k vratovým pohonům, jež svým provedením a ergonomickým tvarem jistě osloví řadu zájemců.

Novinky z průmyslové sféry

Na stánku firmy Hörmann mohli návštěvníci spatřit i produkty z průmyslové oblasti, jde například o spirálová vrata HS 7030 PU, která se vyznačují maximálními rozměry 6,5 m x 6 m. Vratové křídlo tvoří 42 mm silné sendvičové lamely z ocelového plechu a polyuretanu, jež zaručují perfektní tepelně technické vlastnosti a vysokou odolnost proti větru (třída 4). Spirálová vrata HS 7030 PU jsou určena do průmyslových objektů s vysokým počtem otevření vrat za den. K vidění byla i nová rolovací vrata SB, jež lze díky tahovým pružinám umístěným ve vodicích kolejnicích ovládat lehce ručně nebo i s pomocí pohonu.

Hörmann na veletrhu IBF Brno 2012
Hörmann na veletrhu IBF Brno 2012

Hörmann Česká republika s.r.o.
logo Hörmann Česká republika s.r.o.

Rodinný podnik Hörmann je předním světovým výrobcem dveří a vrat. Od svého založení v roce 1935 společnost vyrobila a na celém světě prodala více než 15 milionů vrat. V České republice působí od roku 1997 a v roce 2023 dosáhla na tuzemském trhu obratu ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.