logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

POROTHERM překlad VARIO s originálním řešením pro rohové okno

Unikátní a rychlé řešení rohového okna bez mohutného sloupku. Jednoduchá ruční manipulace s překladem, snadná instalace i kontrola venkovního zastínění. Univerzální typ překladu pro roletu i žaluzii.

Realizace rohového okna je nyní díky POROTHERM překladu VARIO jednoduchou a snadnou záležitostí. Překlad stačí doplnit speciálním ocelovým sloupkem a ocelovou hlavicí svařenou z válcovaných profilů, jež byly vyvinuty společností Wienerberger.

Samotné provedení je stavebně nenáročné a pohledově velmi elegantní, neboť už není nutné stavět mohutný rohový sloupek, který mnohdy kazil celé architektonické pojetí bydlení. POROTHERM překlad VARIO je nově vybaven jednotnou univerzální schránkou, takže stavebníci se až následně mohou rozhodnout, zda do něj vsadí venkovní roletu nebo žaluzii.

POROTHERM překlad VARIO od společnosti Wienerberger je speciálně vytvořen pro stavby z kompletního cihlového systému POROTHERM. Nové řešení překladu ve spojení s ocelovým sloupkem a hlavicí vychází vstříc požadavkům stavebníků na technologicky nenáročné a efektní provedení rohového okna s venkovním zastíněním.

Nové řešení pro rohové okno se sloupkem i bez sloupku
Základ nového řešení tvoří speciální ocelový sloupek a ocelová hlavice svařená z válcovaných profilů. Pro obvyklá zatěžovací schémata rodinných domků stačí např. subtilní čtvercový ocelový sloupek 80/80/8. Při zatíženích nad 60 kN je vždy nutné sloupek individuálně posoudit. Toto konstrukčně naprosto unikátní a přitom technicky všechny podmínky splňující řešení poskytuje možnost vybudovat rohové okno snadno, rychle, technicky správně a přitom i velmi elegantně.
Rohové okno je možné postavit i zcela bez sloupku. V tomto případě se použije pouze provizorní podepření ocelové hlavice a po dosažení plné únosnosti stropu se odstraní. Zde je však nutné provést dodatečné vyztužení konzol překladů v obou směrech. Proto lze pro tuto variantu použít pouze překlady VARIO s prostorovou výztuží a každý případ musí být individuálně posouzen formou statického posudku pro konkrétní zatížení a vyložení.

Výstavba bez speciální techniky
Překlad disponuje stejnou výškou jako cihly POROTHERM, jeho použití na stavbě je proto velmi snadné. Protože s ním lze ručně manipulovat, není nutné na staveniště zajišťovat žádnou speciální techniku. VARIO je vhodný jak pro jednovrstvé zdivo bez zateplení o tloušťkách od 365 mm do 500 mm, tak ho lze využít pro domy s vnějším zateplením, tedy na vnitřní nosnou část obvodové stěny o tloušťce 240 nebo 300 mm. Při instalaci rolet či žaluzií stavebníkům pomůže výrobcem přiložený návod. Montáž i údržba stínicí techniky je díky řešení překladu velmi jednoduchá a umožňuje snadno zajistit i její revizi, opravu, či výměnu.

Až do 3,5 metru
Překlad lze pořídit v rozměrech od 1 do 3,5 metru. Tím dává opravdu široké možnosti uplatnění při výstavbě. Až do délky 1,75 m je plně samonosný, takže ho není nutné spřahovat s ostatními konstrukcemi. Z tohoto důvodu je však v těchto rozměrech robustnější a symetricky vyztužený.
Neboť se na stavbu dopravuje výhradně v ucelené dodávce obsahující překlad i tepelněizolační prvek, je zaručeno správné provedení tepelné izolace. Překlad i tepelněizolační prvky mají na sobě vždy označení délky, takže stavebníci již nemusí nic měřit či složitě zjišťovat.

Venkovní zastínění pro ochranu i úspory
Bydlení s využitím rohového okna s venkovním zastíněním je dnes velmi oblíbené a často se objevuje v projektech novostaveb. Díky novému řešení POROTHERM překladu VARIO je nyní jeho realizace ještě snazší a dostupnější. Venkovní zastínění totiž nejen chrání před nežádoucími pohledy a hlukem zvenčí, ale má vliv i na spotřebu energií. V zimě z domu neuniká tolik tepla a naopak v létě dovnitř nepronikne horko zvenčí. Významně se tím snižují výdaje na vytápění a za klimatizaci.

Více informací najdete na www.porotherm.cz.
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.