logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Seminář s exkurzí Příběhy domů

V říjnu se v Praze uskuteční již pátý ročník semináře Příběhy domů. Na semináři se představí ekologické domy z přírodních materiálů a v rámci exkurzí budou moci účastníci domy osobně navštívit.

Spolek pro ekologické stavění EKODŮM zprostředkuje již popáté setkání mezi lidmi, kteří mají zájem o stavby z přírodě blízkých materiálů.

Příběh navrhování a stavby svého domova představí více než sedm stavebníků v doprovodu architekta či projektanta. Připraven je pestrý výběr různých stavebních přístupů. Účastníci semináře budou moci porovnat zkušenosti uživatelů dvou slaměných domů z nichž jeden je nízkoenergetický a druhý pasivní. Představí se jeden minimalistický pasivní domek zateplený foukanou celulózou a dům postavený z prefabrikovaných slaměných panelů Ecococon. Kromě novostaveb bude řeč o rekonstrukcích realizovaných s použitím přírodních materiálů, o zahradě navrhované v souladu s projektem domu a také o ostrovním domě postaveném z velké části ze znovupoužitých materiálů.

Samotné příběhy domů doplní odborné přednášky o stavebních materiálech jako takových. O jejich zdravotní (ne)závadnosti a svázané energii promluví pan profesor Josef Chybík z VUT Brno a o vlastnostech i provádění hliněných podlah přijede pohovořit zkušený řemeslník a lektor Stano Prorok ze slovenského spolku pro udržitelnou architekturu ArTUR.

Mezi množstvím zajímavých přednášek bude také dostatek prostoru pro diskuzi s odborníky, kteří seminář každoročně navštěvují. Osvědčenou součástí programu je sobotní neformální večírek.

Na neděli jsou přichystány dva okruhy exkurzí. Společně navštívíme několik realizací, ve kterých jsou naplánovány prohlídky za účasti jejich uživatelů.


Ekodům z.s.
logo Ekodům z.s.

CÍLE SPOLKU Činnost spolku se týká zejména propagace ekologicky šetrných staveb – nízkoenergetických či pasivních domů s velkým podílem užití přírodních průmyslově neupravovaných materiálů. Za důležité považujeme užívání místních zdrojů s minimální ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.