logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Osvědčená termokamera testo 870 – pro efektivní kontrolu instalací

Termokamera testo 870 je speciálně navržena ve spolupráci s uživateli. Její předností je snadná obsluha, robustnost a vysoká kvalita snímků.

Přednosti termokamery testo 870


Při vývoji nové termokamery byla brána v potaz hlavně její snadná obsluha. Termokamera je ihned po zapnutí připravena k použití. Není již nutné manuální ostření snímku. Termografický snímek je zaostřen od 0,5 metrů do nekonečna. Reálný snímek 3,1 megapixelů je součástí modelu testo 870-2.

Teplotní citlivost termokamery testo 870 je nižší než 0,1 °C, což je jedním z nejdůležitějších parametrů při zobrazování míst s malým rozdílem teplot. Tato teplota je dostatečná pro většinu aplikací. Termokamera testo 870 nesnižuje standard v termografii, a proto je tato modelová řada vybavena standardním mikrobolometrickým detektorem s rozlišením 160 × 120 pixelů. Díky patentované technologii SuperResolution je možné pořízení snímků s rozlišením 320 × 240 pixelů.


Funkce SuperResolution využívá přirozeného chvění ruky uživatele termokamery a současného pořízení sekvence termografických snímků. Snímky jsou uloženy do jednoho souboru a díky pohybu je každý nepatrně posunutý. Na detektoru termokamer jsou vždy jednotlivé pixely odděleny mezerou, která zde musí být z důvodu zabránění přestupu tepla z jednoho pixelu na druhý. V těchto mezerách se však teplota neměří. Díky posunutí jednotlivých snímků je možné ze sekvence složit snímek s vyšším rozlišením, protože se aktivní část pixelů přesune do mezery a zde se znovu změří hodnota teploty.

Pro práci v interiéru budovy je velice důležitý dostatečně veliký zorný úhel termokamery. Veliký zorný úhel je důležitý především proto, aby snímek zaznamenal přiměřeně velkou oblast, ve které jsou rozdíly teplot dobře patrné. Zorný úhel termokamery testo 870 je 34° × 25°.

Snadná obsluha však není vše, důležité je také snadné vyhodnocení. Proto jsou termokamery testo 870 vybaveny funkcí, která umožňuje uložení snímku ve standardním formátu JPEG. Díky tomu je možné snímky snadno vyčíst z termokamery a okamžitě je například odeslat e-mailem nebo uložit do databázového systému.

Možnosti využití termokamer testo 870

Termokamery mohou být provozovány především v oblasti průmyslové údržby, ve stavebnictví v topenářství a ve správě budov (facility managementu).

Aplikace ve stavebnictví

Termokamera testo 870 je ideálním přístrojem pro měření z interiéru budovy. Díky vnitřnímu měření je nastavení termokamery snadné a není tolik závislé na počasí. Termokamery umožňují snadnou kontrolu stavebních detailů, jako jsou rohy, provedení instalace oken, kontrolu rozvodů topení a klimatizací. Každá změna povrchové teploty je pro termokameru testo 870 snadno detekovatelná. Častou aplikací je také kontrola míst s problematickou vlhkostí. Voda obsažená ve stavební konstrukci způsobuje snížení povrchové teploty vlivem odpařování. Takovéto změny teploty jsou termokamerou snadno odhalitelné.

Snadná a rychlá detekce místa úniku vody z podlahového topeníSnadná a rychlá detekce místa úniku vody z podlahového topeníSnadná a rychlá detekce místa úniku vody z podlahového topení

Termokamery testo umožňují také zobrazení míst kde vedou rozvody topení a TUV. Princip zobrazení je založen na tom, že teplota na povrchu je ovlivněna procházejícím médiem a termokamera změnu povrchové teploty snadno zobrazí. Díky tomu je možné zobrazit místa, kde vedou hady podlahového topení nebo rozvody vody. V případě úniku je možné tato místa lokalizovat mnohem přesněji, protože unikající voda zhoršuje tepelně izolační vlastnosti materiálu, ve kterém je obsažena a to způsobí znatelné teplotní rozdíly na povrchu podlahy nebo stěny.

 

Vyhodnocovací software IR soft

Nedílnou součástí termokamery je také vyhodnocovací software. Termogramy a reálné snímky jsou zobrazeny na obrazovce počítače již během analýzy a automaticky jsou převzaty do termografické zprávy. Asistent tvorby zprávy vede uživatele krok za krokem k vytvoření jasné a srozumitelné zprávy. Jsou k dispozici různé šablony jak pro krátké zprávy, tak pro úplnou dokumentaci. Šablony obsahují veškeré relevantní informace o místě měření, úkolu měření a výsledcích měření. Kromě toho může uživatel využít vlastní šablonu, kterou si může vytvořit pomocí Designéru zprávy.

Termokamera testo 870
– pro rychlé, přesné a snadné měření

  • Velmi kvalitní detektor s rozlišením 160 × 120 pixelů
  • Jednoduchá obsluha – stačí zapnout a měřit
  • Rychlá návratnost pořizovacích nákladů

TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.