logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

IMI Hydronic Engineering: komplexní řešení na míru, splňující dnešní náročné požadavky soustav HVAC

IMI Hydronic Engineering přináší moderní a energeticky efektivní řešení soustav HVAC se zaměřením na oblasti termostatické regulace, udržování tlaku a kvality vody, vyvažování, regulaci a ovládání soustav vytápění, chlazení a vzduchotechniky.

Na jedné straně vycházíme z rozsáhlých odborných znalostí hydroniky a vlastního vývoje inovativních technologií, na druhé straně stavíme na mnoha desetiletích zkušeností s projekty po celém světě. Výsledkem jsou produkty IMI Pneumatex, IMI TA a IMI Heimeier, které nacházejí uplatnění i v nejnáročnějších projektech a splňují přísná kritéria na efektivní a úsporný provoz s dlouhou životností a ohledem na životní prostředí.




Dalo by se říct, že i duchu myšlenky Henryho Forda, že: „Spojení je začátek, setkávání je pokrok a spolupráce je úspěch“, kombinujeme produkty tak, abychom ještě více umocnili výsledný efekt a pozitivní přínos během celého procesu od zjednodušení návrhu soustavy, přes snadnou montáž a zprovoznění, až po maximální provozní komfort.

Stále náročnější legislativní požadavky a zvyšující se poptávka po energeticky úsporných budovách, přinášejících maximální pohodlí a dlouhou životnost se snadnou regulací a údržbou, představují novou výzvu pro koncepci projektů. Vypořádat se s těmito požadavky a dodat projekt efektivní soustavy HVAC včas a v rámci rozpočtu je čím dál obtížnější, což se odráží ve skutečnosti, že pouze 25 % budov dlouhodobě funguje v souladu s původním návrhem. Více informací najdete i v brožuře, kterou si můžete stáhnout na našich webových stránkách.

IMI Hydronic Engineering se zaměřuje na klíčové body soustavy HVAC, které ovlivňují celkový výkon. Jen správně navržená, vyvážená a optimalizovaná soustava může efektivně fungovat a uspokojit majitele budov i konečné uživatele. Komplexní řešení na míru jednotlivých projektů různých velikostí zahrnují:

  • Řešení přesné a flexibilní termostatické regulace, které díky automatické regulaci průtoku spolehlivě funguje i v případech, kdy jsou některé okruhy soustavy vypnuty, a pomáhá tak snížit roční náklady na energie až o 18 %.
  • Zařízení pro efektivní separaci nečistot v soustavě díky unikátní cyklónové technologii, která pomáhá zabránit poškození soustavy a zároveň prodloužit životnost ventilů a dalších důležitých součástí soustavy. Podle nezávislých testů je cyklónová technologie až 9x účinnější než konkurenční produkty.
  • Propojení s komunikací BUS pro nepřetržitý přístup online, snadnou regulaci a monitorování provozu.
  • Automatické vyvážení soustavy, které bez námahy optimalizuje spotřebu energie a teploty vody ve zpátečce.
  • Chytrý software, který zjednoduší proces návrhu soustavy, výběr produktů a dimenzí.
  • Odborné poradenství během všech fází projektu – od konceptu návrhu až po samotné zprovoznění soustavy.

Vedle individuálního poradenství také předáváme své zkušenosti, rady a tipy i prostřednictvím odborných seminářů v naší školicí místnosti v Humpolci. Zároveň jsme letos zahájili i online variantu webinářů na vybraná témata. Jejich záznamy můžete najít na našem YouTube kanálu a informace, jak se přihlásit na nadcházející školení na našich webových stránkách.

K balíčku řešení na míru od IMI Hydronic Engineering pro projektanty HVAC soustav Josef Jáchim, technický ředitel pro Českou republiku a Slovensko, uvedl:

V poslední době vidím jasný trend firem opouštět staré nevyhovující budovy a stavět nové podle nejmodernějších standardů. Tento trend není daný jen vyššími nároky zaměstnanců na pracovní prostředí, ale také snahou o snížení energií, jejichž cena neustále stoupá. Vysoké standardy nových budov staví před projektanty nesnadný úkol, tj. navrhnout systémy větrání, vytápění a chlazení tak, aby splňovaly požadavky investorů, montážních firem a uživatelů budovy. Projekt je tak nutné ‚uvařit‘ z ingrediencí jako jsou funkčnost, vnitřní pohoda, jednoduchá montáž a zprovoznění, nízká hlučnost, flexibilita, připravenost na změny, energetická efektivita, přijatelná cena, dlouhá životnost, snadné ovládání, minimální údržba, komunikace s moderními systémy měření a regulace. S využitím našich odborných a praktických znalostí a skvělých produktů můžeme projektantům pomoci poskládat všechny prvky úspěšného projektu včetně jeho dokončení včas a v rámci rozpočtu.


IMI Hydronic Engineering
logo IMI Hydronic Engineering

Naší doménou jsou vysoce efektivní řešení pro HVAC soustavy: udržování tlaku a kvality vody; vyvažování, regulace a ovládání; termostatická regulace včetně unikátní technologie AFC® s Eclipse Inside. Produkty značek Heimeier, TA a Pneumatex šetří čas, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.