logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Regulace domu chytrým telefonem v systému PocketHome®

Reklama

Ukázka ovládání jednotky pomocí aplikace PocketHome přes bluetooth signál.
Ukázka ovládání jednotky pomocí aplikace PocketHome přes bluetooth signál.

Systém PocketHome®, který je na trhu již od roku 2007, dostal nové funkce a stále se rozšiřuje o nové prvky. Tento bezdrátový systém je velice modulární a každým rokem přibývají podřadné prvky, které umožňují ovládat i jiné zdroje než tepelné. Nové podsvícené centrální jednotky obsahují bluetooth modul pro rychlé ovládání systému v rámci jedné místnosti. Pro spojení s centrální jednotkou nejsou nutné další moduly, postačí jen chytrý telefon s aplikací PocketHome (aplikace je ZDARMA ke stažení na ObchodPlay).

Vyšší verze jednotek jsou navíc vybaveny GSM modulem pro dálkové ovládání pomocí SMS. Stačí vložit SIM kartu do centrální jednotky a ovládat systém krátkými SMS.

Dalším zlepšením jednotek je, že umožňují nastavení pro různé topné systémy a objekty. Systém regulace se nyní určuje přímo v jednotce.

Pro srovnání:
Dříve PH-CJ37 sloužila pro menší objekty (obdoba prostorové regulace) v nové jednotce stačí nastavit PH-
Dříve PH-CJ37 Plus sloužila pro větší objekty (tzv. zónová regulace) v nové jednotce stačí nastavit PH+

Navíc lze nové jednotky použít i pro kotle s OpenTherm komunikací, kde teplota topné vody se reguluje podle venkovní teploty a kotel se zapíná podle požadavků z referenční místnosti, kde je umístěna centrální jednotka (-PH OT) nebo se kotel zapíná v závislosti na požadavku z jakékoli místnosti (+PH OT).

Toto zjednodušení jistě poslouží montážním firmám, protože postačí jedna centrální jednotka, kterou až na místě instalace nastaví podle použitého topného systému.

Novinkou je možnost ovládat celý systém prostřednictvím sítě Internet z libovolného místa na světě. Stačí připojit k centrální jednotce Ethernet/ Wifi modul, který zaručí přenos dat přes Ethernetovou nebo Wifi síť. Tyto moduly se prodávají ve třech variantách: PRE10 Ethernet, PRE20 Wifi, PRE30 ETH/WiFi.

Softwarové vybavení systému dostálo také výrazného zlepšení. Aplikace pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android jsou uživatelsky velice příjemné a jednoduché (dostupné na Obchod Play). Pro další platformy jako Win8, IPhone a IPad se aplikace připravují. Pomocí těchto aplikací je možné celý systém uvést do provozu a on-line sledovat stavy jednotlivých prvků, popřípadě měnit parametry dle aktuální potřeby.

Ukázka obrazovek aplikace: nastavení teplotních programů, indikace aktuálních stavů a detail prvku digitální hlavice.

Systém je celý bezdrátový a zvládne ovládat až 255 prvků např. pro ovládání:

  • kotle s výběrem typu regulace (hystereze, PI regulace nebo ekvitermní regulace)
  • radiátorů (digitální hlavice)
  • elektrických topných těles (termo-zásuvky)
  • termoelektrických ventilů
  • teplovodního podlahového topení
  • elektrického podlahového topení
  • elektrických spotřebičů (časové zásuvky)

Vývoj systému předurčuje vzniku dalších prvků, jako jsou pohybová, kouřová čidla a ovladače rolet.

Dosah systému je v budově cca 30 m, ale pomocí opakovače (repeateru) lze dosáhnout až dvojnásobné vzdálenosti.

Instalace systému a uvedení do provozu je poměrně jednoduchou záležitostí (většinou si český kutil poradí sám), přesto nabízíme i službu „Přijedeme, zprovozníme“.

Udělejte první krok k úsporám

Každá domácnost může ušetřit, a při volbě systému je dobré se zamyslet nad velikostí vytápěného prostoru. Pro menší domácnosti jistě postačí termostatické hlavice, které jednoduše namontujete na ventily svých topných těles. Nastavíte týdenní program a hlavice udržují požadovanou teplotu v různých částech dne tak, jak vám to vyhovuje. V praxi to pak znamená, že pokud se z práce vracíte každý den v 17 hodin, můžete od půl páté začít topit a přijít do vyhřátého domova, aniž by topení běželo celý den.

Firma ELEKTROBOCK CZ s.r.o. má ve své produktové řadě více typů digitálních hlavic, ale v nejbližší době uvede NOVINKU – nejmenší digitální hlavici s podsvíceným displejem. Zákazníci jistě ocení i další vylepšení:

HD13 nejmenší digitální hlavice s podsvíceným LCD
HD13 nejmenší digitální hlavice s podsvíceným LCD
HD13 osm změn na každý den a indikace pozice ventilu
HD13 osm změn na každý den a indikace pozice ventilu

  • 8 teplotních změn na den
  • Automatický přechod letní/zimní čas
  • Ukazatel aktuálního času
  • Zobrazení požadované a aktuální teploty
  • Indikace otevření ventilu v procentech
  • Funkce boost pro okamžité otevření ventilu
  • Automatická ochrana proti vodnímu kameni
  • Automatická adaptace na ventil
  • Protizámrzová ochrana
  • Jednoduchá montáž bez použití nástrojů
  • Široká nabídka redukcí pro různé typy ventilů
 

Všechny novinky můžete vidět na blížícím se veletrhu VODA-KLIMA-VYTÁPĚNÍ ve dnech 19.–22. 11. 2013, Výstaviště PVA EXPO Praha-Letňany, na který Vás tímto srdečně zveme.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.