logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Už žádné složité výpočty: pořiďte si kompenzační pravítko od Wavin Ekoplastik

Rozdíl teplot při montáži a provozu vodovodních či topenářských trubek se různí a způsobuje délkové změny potrubí. Tyto změny je nutné kompenzovat buď teplotní smyčkou, změnou trasy potrubí, anebo tzv. U kompenzátorem. Vše má svá přesná pravidla – například je nutné ve vrcholu kompenzátoru umístit pevný bod a jeho šířka musí být minimálně desetinásobkem průměru potrubí.

Výpočty nejsou jednoduché a značně je urychlí buď kompenzační pravítko anebo webová aplikace, kterou zprovoznila společnost Wavin Ekoplastik. Integrovaný kalkulátor umí nejen zvolit vhodný typ kompenzace, ale spočítat umí i vzdálenosti podpor a kompenzační délky u celoplastového i vícevrstvého potrubí nebo smyčkové kompenzace.

Výhody přináší aplikace i pravítko nejen projektantům, kterým zjednodušuje a urychluje práci, ale i instalatérům, kteří si díky rychlému přístupu k informacím a výpočtům zrychlí a zjednoduší přípravu navržené instalace. Efekt pocítí ovšem i samotní investoři, kteří získají záruku správného provedení instalace, stejně jako možnost kontroly.

Mobilní aplikace kromě kompenzačního pravítka přináší i další výhody - aplikace například obsahuje katalog výrobků s uceleným přehledem sortimentu Wavin Ekoplastik v oblasti PPR a PP-RCT systémů s možností okamžité objednávky potřebného materiálu e-mailem na nejbližší pobočce dodavatele. V paměti aplikace jsou také uloženy všechny certifikáty i prohlášení o shodě k produktům, a tak se instalatéři a montážní pracovníci mohou přímo v terénu rozhodnout o výběru konkrétního potrubního systému na základě jeho vlastností a certifikací.

Aplikace je k dispozici v českém, anglickém a ruském jazyce a zájemci si ji mohou zdarma stáhnout z Google Play, kde je k dispozici verze pro OS Android.

Kdo má zájem získat zdarma i fyzické kompenzační pravítko, stačí, když si o něj napíše na info.cz@wavin.com.



Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.