logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Výrobní závod ŠKODA Auto Kvasiny modernizuje areál, včetně ekologického odvodnění

Výrobní závod automobilů ŠKODA v obci Kvasiny prochází největší modernizací a rozšířením ve své historii. Jedním z požadavků při rozšiřování areálu bylo i zajištění odvodnění dešťových vod ze zpevněných ploch. MEA Projekční tým připravil pro oblast odstavných ploch v jižní části lokality technické řešení. Produktem, který zajišťuje předčištění vody od nebezpečných látek, je velkoprůtokový odlučovač ropných látek (ORL) MEA TECH z oceli. Vodu, která projde ORL systémem, je možné bezpečně vypouštět do vodotečí nebo do veřejné kanalizace.

Kompaktní ocelová nádrž ve vstupní části obsahuje kalovou jímku, následně je umístěn koalescenční filtr a odlučovač ropných látek. Turbulentní proudění podporuje shromažďování jemných kapek lehkých kapalin v suspenzi s vodou a zvyšuje objem pro podporu flotace. Ropné látky plavající na povrchu se poté v pravidelných intervalech odsají. Velikost jednotlivých komor je dána maximálním průtokem, vypočteným z ošetřené plochy a intenzity deště a charakteru znečištění.

Instalace odlučovače ropných látek MEA DHCLB400AA bude dokončena na jaře 2018 zapojením sond na hlídání kalů a dalších kontrolních čidel. Odlučovač je navržen na průtok 400 l/s a byl pro rozšíření výrobního areálu zvolen v dlouhodobém horizontu pro svou snadnou a cenově efektivní údržbu.

Informace o odlučovačích ropných látek


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.