logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Koupelna s charakterem. Jaká je ta vaše?

Interiér a vybavení našich domovů by měly plně odrážet naše potřeby a životní styl. Výjimkou v tomto ohledu není ani koupelna, v níž každý den strávíme množství času. Její design a funkční prvky by neměly stát samy o sobě, ale měly by být navrženy tak, aby perfektně doplňovaly zbývající prostor, vytvořily harmonický celek a reflektovaly vaši osobnost, ať už hledáte klidné útočiště pro relaxaci, nebo dynamický prostor pro rychlé osvěžení.

Známé pořekadlo „sto lidí, sto chutí“ platí i v interiérovém designu. Každý z nás jsme odlišný a jedinečný svým charakterem, potřebami i přístupem k životu. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by měla vypadat koupelna, která skutečně odráží vaši osobnosti? „Individualita každého z nás se může propsat jak do typu vybraného vybavení a zařízení koupelny, tak do barev nebo zvoleného stylu. Stěžejní je vytvořit prostor, který bude nejen praktický, ale i esteticky vyhovující a bude probouzet ty správné emoce,“ vysvětluje Iva Šedivá, vedoucí komunikace společnosti Laufen CZ, pod níž spadá i tradiční česká značka JIKA.

Pro romantické duše

Pro romanticky naladěné duše, které si rády naplno užívají příjemné momenty relaxace, je ideální volbou jemný harmonický design, který přispívá k vytvoření příjemného a útulného prostoru vzbuzujícího pocit pohody a odpočinku. V romantickém stylu najdou uplatnění jemné pastelové barvy doplněné o přírodní materiály a textury. Velký význam v tomto případě mají také doplňky, které pomohou umocnit relaxační atmosféru koupelny, a důležité je i správně zvolené osvětlení.

Cubito Pure značky JIKA

Světlé tóny, decentní vzory a dřevěný dekor nábytku Cubito Pure značky JIKA vytváří příjemné romantické prostředí. Prostor vhodně doplňují sprchové stěny Pure, které jej nenarušují a podtrhují celkovou harmonii.

Vyznavači minimalismu

Minimalistický čistý design se dlouhodobě drží na prvních příčkách popularity při zařizování koupelny. Jeho velkou výhodou je promyšlená jednoduchost a nadčasovost. Pečlivě propracovaný minimalistický interiér je sofistikovaný a působí velmi příjemně i bez množství dekorací, vzorů nebo výrazných detailů. Charakteristické pro něj jsou jednoduché čisté linie bez zbytečných ozdob, nábytek se skrytým úložným prostorem, bezrámové sprchové kouty nebo sprchové stěny instalované na dlažbu. Obvykle jsou voleny neutrální odstíny barev a koupelny jsou zařizovány tón v tónu.

Koupelnová série Mio-N

Čistý minimalistický styl si žádá promyšlená řešení a střídmost v zařizování. Díky neutrálním barvám, decentním doplňkům a vybavení s jednoduchými liniemi dosáhnete nadčasového designu. Příkladem je koupelnová série Mio-N, která zahrnuje umyvadla, baterie, nábytek i klozet v elegantním a designově čistém provedení. Všechny produkty zároveň vynikají i svým pečlivým zpracováním a kvalitou použitých materiálů.

Ohlédnutí do minulosti

Vintage koupelna inspirovaná designem minulých desetiletí se špetkou nostalgie. To je to pravé pro příznivce retro designu. Retro lze navíc uchopit mnoha velmi hravými způsoby – prim mohou hrát různé dekory, ale i tvary a rozměry dlaždic, sanitární keramika, která se může stát nepřehlédnutelnou dominantou, samostatně stojící vany, stylové baterie, ale i využití různorodých materiálů. Celkový styl pak vždy dotáhnou a umocní doplňky a dekorace.

Umyvadlo Džber značky JIKA

Umyvadlo Džber značky JIKA vzniklo v rámci programu JIKA ART, který má přinášet umění do běžných koupelen a současně dává prostor mladým talentům z řad designérů. Jeho autorka hledala inspiraci v historii, a tak je perfektním kouskem do koupelny, která má odkazovat k minulosti.

Vášeň pro technologie i v koupelně

Nadšení pro nejnovější a nejmodernější vychytávky lze přenést i do světa koupelen a vytěžit z něj maximum. I výrobci koupelnového vybavení totiž pružně reagují na technologický vývoj a přináší novinky plné inovací, které mohou zvýšit komfort v koupelně, stejně tak jako přispět k úspoře vody. Příkladem mohou být digitální sprchové systémy, chytrá zrcadla, automatické kohoutky. Hračičkové a technologičtí fandové si pak mohou vyhrát i s takovými detaily, jako jsou barevná osvětlení a jejich intenzita nebo třeba zabudované reproduktory pro poslech hudby a navození té správné atmosféry.

S ohledem k životnímu prostředí

Udržitelnost je stále skloňovanějším pojmem a šetrný životní styl nabývá na důležitosti pro více lidí. Vhodně zvolené vybavení přitom může přispět k ekologičtějšímu přístupu a podpořit naši snahu zamezit zbytečnému plýtvání vody. V nabídce jsou toalety s úsporným splachováním, baterie s perlátory a omezovači průtoku vody nebo třeba baterie s funkcí cold start, které přispívají i k šetrnému nakládání s energiemi. Požadavek na udržitelnost se pak promítá i do požadavků na materiály, ať už na jejich kvalitu, která prodlužuje životnost a tím snižuje plýtvání a nutnost neustále kupovat nové produkty, tak na jejich původ, a to i co se týče doplňků a dalších nezbytností v koupelně. Příkladem jsou třeba ručníky a další textilie z organických materiálů nebo doplňky z přírodních a recyklovatelných materiálů.

Baterie Mio Style

Baterie Mio Style disponují inovativní funkcí cold start, která přispívá k šetrnému zacházení se zdroji. Výchozí pozice baterie je ve středové poloze, ve které teče studená voda. Pro spuštění ohřevu a teplou vodu je nutné posunout páku zcela doprava. Princip tak pracuje s faktem, že většina z nás nechává baterii právě ve středové poloze. U standardních baterií je ale v tomto případě při spuštění vody ihned zahájen její ohřev. Při rychlém mytí rukou ale nestihne teplá voda doputovat a zůstane uvnitř potrubí, kde opět zchladne, a dochází tak ke zbytečnému ohřevu.

S nádechem luxusu

Každý, kdo si rád dopřává, očekává to nejlepší i od své koupelny. Luxusní nádech interiéru vizuálně dodají elegantní sofistikované prvky, kvalitní materiály i designové vychytávky, ale také střídmost. Jednotlivé kusy, dekory i vybrané solitéry spolu musí ladit tak, aby vznikl ucelený prostor, který není roztříštěný nebo překombinovaný. Luxus ale není jen o designu, ale také o pohodlí a funkčnosti. Do hry proto vstupují moderní technologie, kvalitní materiály i wellness prvky. Celkový dojem pak doladí i ty nejmenší detaily, které zajistí nejvyšší uživatelský komfort.

Baterie Mio Style v černém provedení

Černé prvky v koupelně vytváří příjemný kontrast a vnáší do interiéru nádech luxusu. Baterie Mio Style v černém provedení navíc disponují technologiemi na úsporu vody i šetrné nakládání s energiemi. Kompletní portfolio baterií navíc doplňují i další produkty, jako jsou umyvadlové či vanové výpustě, sprchové příslušenství, série doplňků a další.

Kombinace umyvadla se skříňkou Pure

Kombinace umyvadla se skříňkou Pure v tmavém provedení působí velmi elegantně a upoutá na první pohled. Benefitem je navíc i vysoce kvalitní provedení, které umocní celkový dojem.

Výrobky značky JIKA stejně tak jako další produkty Laufen CZ si můžete prohlédnout v showroomu LAUFEN space Prague na I. P. Pavlova.

www.jika.cz


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.