logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jika: Koupelna pro každého – Zaměřeno na dětskou a bezbariérovou koupelnu

Česká značka koupelnového vybavení Jika proto ve svém sortimentu nabízí i speciální série výrobků – produkty vhodné pro bezbariérovou koupelnu i speciální sérii Baby se sortimentem pro nejmenší určenou do mateřských škol.

„Výrobky z těchto speciálních sérií jsou navrženy s ohledem na specifické potřeby daných skupin. Zohledňovány jsou takové faktory, jako jsou výška toalety, tvar umyvadel a bezpečnostní prvky,“ uvádí Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti Laufen CZ, pod níž spadá i česká značka Jika.

Koupelna pro nejmenší

Výška umyvadla, výška klozetu i jeho rozměr a jednoduše dosažitelné splachovací tlačítko. To jsou jen některé z faktorů, na které je dobré myslet při zařizování umývárny a toalet pro nejmenší. Základním požadavkem je, aby byly prostory pro děti bezpečné a zároveň, aby se jim vybavení dobře užívalo. „Toalety a umývárny ve školkách musí splňovat specifické požadavky na vybavení a bezpečnost. Značka Jika proto ve svém portfoliu nabízí výrobky, které tyto parametry splňují,“ uvádí dále Iva Šedivá.

Produkty pro děti se od těch pro dospělé liší nejen rozměry ale také designovým provedením. Jika u série Baby, do které patří jak stojící klozety, tak umývátka, sází na několik šikovných prvků, které se mají dětem na první pohled nejen líbit, ale také jim usnadnit používání.




Hlavní výhodou dětského klozetu Baby je jeho výška, která je pouhých 35 centimetrů. Na nádržce pro samostatně stojící klozet je pak splachovací tlačítko s jednou nebo třemi kapkami, díky nimž se děti učí šetřit vodou již od útlého věku. Druhou variantou je podomítkový modul s designovým tlačítkem, které vytvoří další hravý detail a navíc se dětem velmi jednoduše ovládá. Klozet doplňuje také sedátko, které je k dispozici nejen v klasické bílé, ale také v růžové nebo zelené variantě. Sedátko Baby je promyšleně tvarované a udrží okolí čisté téměř za jakékoliv situace.

Aby děti při mytí rukou necákaly všude kolem, přišla značka Jika s umývátkem Baby, které díky chytrému tvaru zamezí potopě. Obrázek kreslené kobylky je krásným a hravým detailem, který si jistě zamiluje každé dítě.




Bezpečnost a dokonalý komfort

Bezbariérová koupelna musí splňovat spoustu obecně technických požadavků, aby bylo její užívání pro osoby s omezenou schopností pohybu co nejméně náročné. Při zařizování koupelny bez bariér je nutné respektovat minimální rozměrové parametry prostoru a s tím související rozmístění vybavení a dveří. Koupelna pro osoby s handicapem vyžaduje jiné tvary vybavení, než je tomu u běžné koupelny. Program značky Jika ale dává najevo, že neexistuje žádný důvod, aby zaostávala v designu a stylu za klasickou koupelnou.


První variantou pro zařízení bezbariérové koupelny je vybavení ze série Mio.

Zvýšená mísa klozetu Mio je navržena tak, aby vyhovovala lidem na invalidním vozíku nebo starším osobám a lidem s omezenou schopností pohybu. Výšku 48 centimetrů ocení dozajista i lidé vyššího vzrůstu.

Další důležitou součástí bezbariérové koupelny je výběr vhodného umyvadla. Zdravotní umyvadlo série Mio je díky promyšlenému designu vhodné i pro uživatele s poruchami zraku. Zároveň také díky svému tvaru umožňuje podjezd vozíkem.

Druhou variantou koupelny bez bariér je vybavení ze série Deep by Jika. Vybrat si můžete ze dvou kombiklozetů se zvýšenou výškou 45 cm a 48 cm, anebo závěsný klozet s prodlouženou délkou 70 cm a garantovanou nosností 400 kg.

Jika nabízí také madla k toaletě, umyvadlu i do sprchy z řady Universum. Uživatelé jistě také ocení sklopné zrcadlo Universum dlouhé 60 centimetrů, které bude zároveň sloužit jako praktický a stylový doplněk.





 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.