logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Úspora vody a maximální čistota s moderními toaletami

Technologie v oblasti sanitární keramiky se vyvíjejí stále kupředu a přináší nové možnosti. Pozornost se upírá na rozvoj v oblasti materiálů, s nimiž jdou ruku v ruce také nové designové možnosti, na chytré technologie, které usnadňují používání, ale také na udržitelnost a ohleduplný životní styl. Výjimkou přitom nejsou ani toalety.

Vývoj v případě toalet pokročil a je zaměřen především na zabezpečení vysokých hygienických standardů, ale také na úsporu vody. Už dávno tedy neplatí, že v případě výběru hledíme pouze na to, zda chceme závěsný, kombinovaný, nebo samostatně stojící klozet,“ uvádí Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace společnosti Laufen CZ, pod níž spadá i česká značka Jika.

Úspora vody

Většina moderních toalet již nabízí možnost úsporného splachování, kdy je třeba 4,5 litru na velké spláchnutí a 3 litry na malé. To v porovnání s méně úspornými toaletami, u nichž je na jedno spláchnutí použito 6 litrů, a v případě starších klozetů dokonce až 9 litrů, představuje značnou úsporu vody a také financí. „Je třeba si uvědomit, že na splachování připadne 30–40 % denní spotřeby vody, což není malé množství. Roční úspora v domácnosti s pěti členy tak díky úspornému splachování může činit až 15 000 litrů vody,“ uvádí Iva Šedivá.

Úsporné splachování nabízí například závěsný klozet Pure české značky Jika, který na první pohled nadchne také méně tradičním hranatým designem. Toaleta byla konstruována s maximálním důrazem na pohodlí a vychází ze zkušeností návrhářů těch nejpohodlnějších židlí. Samozřejmostí je také moderní sedátko se systémem Slowclose, které neruší design klozetu, je lehké a lze velmi jednoduše nainstalovat.




Do menší koupelny je pak vhodnou volbou klozet Tigo značky Jika s úsporným splachováním 3/4,5 l, který byl navržen speciálně pro malé prostory. Díky svým rozměrům šetří místo, zároveň ale neztrácí nic na pohodlí – sedací část má standardních 43 cm, přestože je hloubka závěsného klozetu pouhých 49 cm.




Rimless toalety pro maximální hygienu

Moderní klozety s technologií rimless, tedy konstrukcí bez oplachového kruhu, vnáší do koupelny nový rozměr čistoty. Speciální konstrukce má totiž hned několik benefitů. Díky absenci zbytečných záhybů je jednodušší na údržbu, protože nedochází k usazování bakterií a dalších nečistot na těžko dostupných místech. Zároveň je mísa toalety po každém použití rovnoměrně opláchnuta jediným spláchnutím.




Novinkou mezi rimless toaletami značky Jika je klozet Lyra Plus, který je dostupný v závěsné i kombinované variantě. Vedle rimless technologie navíc nabízí benefit úsporného splachování 3/4,5 litru v souladu s ohleduplným přístupem k přírodě i financím.


Stálicí mezi rimless toaletami značky Jika je klozet Mio, který vyniká příjemným minimalistickým designem a perfektně ladí s dalším sortimentem stejnojmenné koupelnové série. Jeho výhodou je kromě vysokého hygienického standardu také úsporné splachování 3/4,5 l.

Podomítkové moduly

V případě, že se rozhodnete pro závěsnou toaletu, nezapomeňte na podomítkové moduly. Přestože nejsou vidět a jsou schované za stěnou, představují velmi důležitou součást. Jejich benefitem je nejen úspora místa, ale také zvýšení pohodlí. Při jejich výběru byste pak vždy měli zohlednit, zda je budete instalovat do klasické stěny, nebo sádrokartonu, a pokud si nevíte rady, nechte si poradit od zkušeného odborníka.

Pokud sáhnete po podomítkových modulech značky Jika, máte jistotu špičkové kvality, kvalitních technologií a snadné instalace a údržby. Navenek vás pak určitě potěší také moderní design splachovacích tlačítek. Nosnost WC konstrukce je navíc až 400 kg, takže se není potřeba obávat ani vyšší zátěže.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.